x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Invazia periferiei

Invazia periferiei

10 Mar 2008   •   00:00

 Nu aş dori sa mi se răspundă 'cui nu-i convine, să plece'. Deja prea mulţi oameni calificaţi au plecat intr-o lume mai civilizată, deja periferia a invadat centrul oraşului. Chiar şi cei care au lansat expresia 'cui nu-i convine...' s-au mutat în cartiere păzite, sau chiar în afara oraşului. Eu m-am născut in acest oraş, si ma doare ce vad...

Mă numesc Sorin Ciucă si locuiesc in Piaţa Iancului, sectorul 2, Bucureşti.

Pe 7 martie a trebuit să intervin intr-un incident, în care o florăreasă gonea trecătorii din faţa tarabei, ameninţându-i cu o sticlă plină de apă.

Incidentul a fost serios prin implicaţii: in zonă există peste şapte tarabe de flori, care ocupă uneori tot trotuarul, blocând trecerea pietonilor (acolo unde nu este blocată de maşinile urcate pe trotuar). Aceasta a fost prima etapă; in a doua etapă, am văzut cum trecătorii sunt goniţi de pe 'trotuarul meu, am dat bani pe el...' ca s-o citez pe stăpâna locului.

Dacă nu se iau masuri (şi nu se iau, dacă nu se mediatizează fenomenul), zona va ajunge ca şi 'Ferentarul de după blocuri' - doar că aici totul e la vedere, în faţa blocurilor. Nu este ceva izolat, acelaşi lucru se poate vedea şi în Piaţa Rosetti, de exemplu.

Este an electoral, poate se face ceva, cât de cât.

Nu aş dori sa mi se răspundă 'cui nu-i convine, să plece'. Deja prea mulţi oameni calificaţi au plecat intr-o lume mai civilizată, deja periferia a invadat centrul oraşului. Chiar şi cei care au lansat expresia 'cui nu-i convine...' s-au mutat în cartiere păzite, sau chiar în afara oraşului.

Dar eu m-am născut in acest oraş, si ma doare ce vad...


Sorin Ciucă

×
Subiecte în articol: cetateanul