x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Making off

Making off

de Claudia Daboveanu    |    06 Aug 2005   •   00:00
Making off
O PROBLEMA: instalarea scenei. Unde? Cum? La Obelisc, pe plaja a sunat prima propunere. OK, dar… De jur-imprejurul Obeliscului e plin de muzici zornaitoare, care mai de care mai ritmate oriental, care incep pe la 20:00 si tin pana dupa miezul noptii. Iar demersul nostru folkistic se desfasoara de la ora 22:00 incolo.

Victor Socaciu vine cu solutia salvatoare: in spatele Hotelului Forum. E departe de lumea dezlantuita, e langa mare, e liniste, se poate auzi bine, se creeaza o atmosfera de intimitate, ca altadata.

Zis si facut. Baietii au venit joi dimineata si s-au apucat de montat scena. Motu Pittis, sosit pe la amiaza, da semne de neliniste: scena nu-i amplasata pe plaja, cum s-a zis initial, sunt mese pe terasa, publicul va fi deranjat de chelnerii care vor intreba: "Ce serviti?". Vrea ca a doua seara, locatia sa fie schimbata.

Idee nascuta moarta din fasa. De ce? Pentru ca in Costinesti chiar n-ai cateva sute de metri patrati de liniste, in afara de locul ales de Socaciu. Scena ramane "batuta-n cuie" acolo, pentru primul week-end, desi initial proiectul itinerant "Folk you!" ar fi trebuit sa se desfasoare in trei statiuni diferite. "Prea multa trambalare, de colo-colo!", magister Socaciu dixit.

"Omul bun" a avut doua cantari pe 4 august, la Saturn si la Teatrul de Vara din Costinesti, inainte de prestatia inaugurala de la Costinesti. A ajuns in timp util, ca orice profesionist.

Mircea Bodolan a venit cu chitara invelita intr-un prosop. Oare de ce? "Pentru ca o chitara costa 1.000 de dolari (inca una si-mi luam masina). Acum, serios, o protejez de umiditate si de sare. Macar pe ea, ca deja degetele-mi sunt zdrelite. Am senzatia ca m-a batut cineva cu biciul ud peste ele", a marturisit Bodo, dupa recital.

Florian Pittis (foto) a cerut tuturor folkistilor sa vina cu chitara rece. Ca asa era inainte. Da, dar inainte nu exista nici Internet. Nici radio 3net. "Hei, tramvai, cu etaj si tras de cai…"

Mircea Vintila a vrut doua girafe pentru concertul sau. "Se face", zice omul bun la toate. E vorba de microfoane-girafa, nu de simpaticele cu gatul lung de la Zoo. (Claudia Daboveanu)
×
Subiecte în articol: folk you!