x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Mişcarea de Rezistenţă - folk la Braşov

Mişcarea de Rezistenţă - folk la Braşov

de Libiu Mateescu    |    22 Iul 2010   •   00:00
Mişcarea de Rezistenţă  - folk la Braşov

Prima ediţie din cele cinci consecutive ale Festivalului folk de la Braşov va începe în forţă sâmbăta aceasta, ca un reper al „Mişcării de Rezistenţă" promovată de Jurnalul Naţional.



Braşovenii, dar şi iubitorii de muzică folk din toată ţara au în acest fel ocazia de a asculta piese muzicale nemuritoare, care s-au impus în conştiinţa publicului de-a lungul anilor, interpretate de Mircea Vintilă, Adrian Sărmăşan - Laci Kovacs, EMERIC SET sau Alina Manole, dar şi mulţi alţii, pe arena Complexului Agrement de sub Tâmpa. Ruxandra Machidon, unul dintre organizatorii festivalului, spune că „Mişcarea de Rezistenţă demarată de Jurnalul Naţional, în colaborare cu Consiliul Judeţean Braşov, este pe gustul braşovenilor, mari amatori de cultură şi muzică bună. Folkul este unul dintre reperele muzicale majore pentru cultura muzicală românească, nu numai în vremurile noastre, dar şi înainte de Revoluţie.

5830-127274-034.jpgLa rândul său, aportul lui Marius Tucă la festivalul de folk din Braşov, întemeietorul acestei mişcări naţionale, nu poate decât să asigure afluxul masiv de spectatori, aspect pe care eu îl consi­der ca unul din ultimele bastioane ridicate de cultura autentică în faţa revărsărilor de subcultură la care suntem noi, toţi românii, expuşi în fiecare zi. Dacă braşovenii şi iubitorii de folk vor participa în număr cât mai mare la festivalul nostru, prezidat de Ma­rius Tucă, poate că vom câştiga o bătălie cu incultura manelelor şi a contrafacerilor în muzică, chiar dacă nu întregul război... deocamdată „, spune Ruxandra Machidon.

×