x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Romănia - Despre spitale şi medicii lor, in slujba oamenilor...

Romănia - Despre spitale şi medicii lor, in slujba oamenilor...

29 Noi 2007   •   00:00

Mă numesc Magda Massarwa , sunt medic neurolog la spitalul Tel Hashomer din Tel Aviv-Israel. Vreau să vă fac cunoscută umilinţa şi batjocura prin care am trecut acum 2 săptămăni din partea personalului medical in frunte cu "dr "Creţu OLIVIA, şefă de secţie Terapie Intensivă la Spitalul Judeţean Alexandria.

Mă numesc Magda Massarwa , sunt medic neurolog la spitalul Tel Hashomer din Tel Aviv-Israel.

Vreau să vă fac cunoscută umilinţa şi batjocura prin care am trecut acum 2 săptămăni din partea personalului medical in frunte cu "dr "Creţu OLIVIA, şefă de secţie Terapie Intensivă la Spitalul Judeţean Alexandria.

Â
Acum aproximativ 2 săptămăni mama mea a fost internată in secţia de Terapie Intensivă din cauza unei stări de deshidratare, cauzată de scaune diareice.
Â
Pănă a doua zi după amiaza nici unul dintre medici n-a binevoit să se uite la ea sau la examenul de sănge, noroc că a venit, din proprie iniţiativă dr neurolog Tudor (acesta cunoscăndu-mă şi auzind că mama mea este internată), şi la"sugestia" dănsului, din cauza leucocitelor crescute s-a inceput tratamentul cu antibiotic. Vreau să vă specific că mama mea cănd a ajuns la spital era conştientă , pe motiv că ar fi fost agitată au legat-o şi tot posibilul să fi primit vreun calmant acolo. Calmantele puternice se dau ca apa la
pacienţi.
Â
Incepănd de a doua zi mama mea nu a mai fost conştientă , am vorbit cu fratele meu la telefon şi i-am spus că sunt 2 variante: :sau este sedata sau in comă.

Fiind lăsată la mila lui Dumnezeu, a treia zi de la internare, din cauza rea vointe a dr CREŢU, a fost intubată şi trecută pe respiraţie arificială .

Dupa 3 zile de la internare eu am ajuns in Romănia , am găsit-o in comă ,cu deteriorarea drastică a stării generale, datorită nepăsări medicilor, şi in special a dr Creţu, a intrat in insuficienţă renală acută , insuficienţă cardiacă.

O săptămănă m-am rugat de dr. Creţu să inceapă procedura de dializă acută. Acesta m-a minţit că nu există aparatura necesară şi nici condiţiile necesare - aparatutul de dializă fiind in salonul alăturat şi procedura efectuăndu-se la un pacient a cărui soţie lucrează la Prefectura - Fam. Bortun ( in salonul acesta desfăşurăndu-şi activitatea doar asistentele şi infirmierele alese de respectiva doamna).

Două săptămăni am trăit intr-o umilinţă şi intr-un stres continuu, tot timpul trebuia să urmăresc pulsul, ţensiunea arteriala, examenele de sănge. Dr. Creţu ne-a spus că rezultatele examenelor de sănge din spital nu sunt relevante (
acest lucru spunăndu-l tuturor pacienţilor şi familiilor acestora), spitalul neavănd aparatură şi reactivi buni, precum şi personal prost calificat, şi să facem analizele de sănge la laboratorul ei particular. Am făcut şi lucrul acesta, şi culmea ironiei, rezultatele de la laboratorul ei au fost false.
Â
Pe 12 noiembrie, cu o zi inainte de a muri mama mea ,cu toate că eram conştientă că a fost dusă din nepăsarea medicilor şi din batjocura lor intr-o situatie fără ieşire, am
aranjat s-o transferăm la un spital din Bucureşti.

Ni s-a spus de la Centrul de ambulanţa din Alexandria că singura ambulanţă de terapie intensivă are aparatul de respiraţie artificială stricat.
Â
Ce să vă spun? A apărut un individ pe numele lui "dr" Corbeanu, care a vrut s-o ducă la Bucureşti doar cu un balon manual de respiraţie (ampo), zicăndu- mi că oricum mama o
să moară şi intrebăndu-mă dacă i-am facut o poză, să vadă cei de la Bucureşti pe cine primesc.

Normal că nu i-am permis s-o transporte pe mama mea in asemenea condiţii. Am reuşit a doua zi să aducem elicopterul SMURD, .DAR AFOST PREA TARZIU. Inaite ca acesta
să se ridice de la sol, sufletul mamei mele N-A MAI AVUT RABDARE SI PUTERE SA INDURE UMILINTA SI BATAIA DE JOC A ACESTOR FALSI MEDICI -ANIMALE DE PRADA CARE AN AFARA DE BANI NU CUNOSC NIMIC, NU AU NICI UN DUMNEZEU.

Tatăl meu a depus o sesizare la Colegiul Medicilor din Alexandria.
Â
Eu sunt conştienta că dr Cretu o să rămănă şefă a secţiei pana la adănci bătrăneţi. Că o să mai "trateze" şi alţi oameni nevinovaţi, dar cel puţin mi-am făcut datoria morală. Nu vreau răzbunare ci doar dreptate, eu fiind medic şi stănd 24 de ore cu mama mea in spital am vazut ce se intampla acolo.

După ce m-am intors in Israel am sunat la serviciul de ambulante si am vorbit cu directorul - Horia Radu. Acesta zicăndu-mi că vrea să vorbeasca cu dr Corbeanu şi să-l sun pe urmă.
Â
După două zile l-am sunat iar, domnul Horia Radu mi-a zis citez " Lasă-mă doamna in pace că sunt intr-o şedinţă, n-am timp de tine". Eu doar atăt vreau, să ştiu, cu acest
director (aceeaşi intrebare i-am pus-o şi lui), cine are curaj să-l trimită in misiuni de salvare, acest individ, care din punct de vedere profesional, şi ca om, este zero.

VA MULTUMESC
MAGDA MASSARVA -ISRAEL

NR: Redactia precizeaza ca materialele publicate in aceasta rubrica sunt primite de la cititori.
In consecinta, responsabilitatea pentru contiinutul acestora apartine in totalitate celor ce s-au exprimat parerile, prin mail, pe adresa cetateanul@jurnalul.ro.

×
Subiecte în articol: mama cetateanul