"La Politie, constatarea unei tampo-nari dureaza in medie 30 de minu-te", declara in ziarul de ieri seful Politiei Romane, Valentin Fatuloiu. Reporterii nostri au gasit insa o alta realitate la Acci-dente Rutiere: ore intregi de stat la cozi si multa umi-linta indurata de cetateni. "Victimele" au probleme cu declararea accidentelor, iar agentii sunt prea putini.
AGLOMERATIE. Desi s-au mutat intr-un sediu mai spatios si sunt mai multi, politistii din Sectorul 1 nu pot "rupe" cozile |
Citește pe Antena3.ro
PROCESE-VERBALE, AMENZI AUTO
|
"As vrea sa va supun atentiei un aspect pe care eu il consider important pentru noi toti, conducatorii auto. Incalcam legea la volan si, in consecinta, atunci cand suntem surprinsi de politia rutiera, suntem amendati. Semnam si primim un proces-verbal, in baza caruia achitam amenda. Pana aici, nimic anormal si, in mod firesc, dupa achitarea ei, rolul nostru ar trebui sa se incheie, sa ne luam de o grija... Dar nu este asa. Anormalitatea incepe din momentul in care sunt OBLIGAT (conform celor scrise in josul PV) sa remit procesul-verbal, impreuna cu chitanta, politiei pe raza careia am fost amendat. De ce mi se pare anormal/abuziv acest lucru? Pentru ca aceste documente imi apartin si constituie dovada ca am fost amendat, dar si ca am achitat amenda. Daca ma conformez si le trimit, trebuie sa ma asigur ca, daca ele se ratacesc pe drum sau la destinatar, eu am dovada ca am platit si e indicat sa-mi fac o
copie... De ce, daca am achitat
amenda, suplimentar sunt obligat sa mai cheltuiesc bani pe fotocopii, plic si timbru postal??? Zilnic, mii de conducatori auto fac acest lucru, fotocopiaza, platesc si ling timbre cu destinatia Politia XXX... Nu e normal. E umilitor. Daca nu le trimitem sau le trimitem, dar se ratacesc, si nu detinem fotocopii, figuram in bazele de date fiscale ca DEBITORI. Din moment ce pe chitanta e mentionat numele platitorului si ce anume reprezinta plata, normal ar fi ca institutiile sa-si faca datoria si sa-si comunice intre ele platile. Astazi, sotia mea, insarcinata in luna a saptea, a fost plimbata de la Ana la Caiafa pentru un extras de carte funciara, pe care in final nu l-a obtinut deoarece figuram ca debitori. Si asta, desi achitasem amenzile in termen de 48 de ore. Inca de acum cateva luni."
(Lucian Florea)
|
AIUREALA
|
"Ma trimite seful sa-i platesc o amenda de circulatie la posta. E simplu, spune, intr-o jumatate de ora esti inapoi. Ajung la posta, coada nu era mare, aveam doar vreo sase-sapte persoane in fata. E super! Greseala, o persoana din fata avea vreo 30 de plicuri pe care le trimitea cu confirmare. In sfarsit a terminat. Merge! Mai e doamna din fata mea sa plateasca si ea ceva impozit... Ma suna sefuâ, mai am o persoana in fata mea si gata. As fi vrut eu! A cazut internetul sau ce o fi, legatura calculatoarelor... Ce era sa fac? Sa plec? Amenda trebuia platita, acum sau mai tarziu, dar tot azi. Dupa o alta jumatate de ora vine internetul. Plateste doamna, platesc si eu. Plec... Inainte de a ajunge la usa citesc chitanta. Era gresit numele pe ea... Inapoi la doamna, se face o noua chitanta. In total, cam o ora jumate.
(Xanthia)
|
PATRU COZI
|
"Am dorit schimbarea adresei din carnetul de conducere si, pentru aceasta, am fost nevoit sa fac, pe langa analize medicale (este normal), si o serie de plati (anormal) la patru institutii separate, si anume: la primarie, la BCR, la CEC si la ghiseul politiei. Nu se putea una singura, intr-un singur loc (la politie parea cel mai logic)? De ce trebuie sa te umilesti in fata functionarilor la fiecare din aceste ghisee?"
(Scubli Horia)
|