x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Colecţii Biografii Bestseller Biografii

Bestseller Biografii

26 Sep 2014   •   15:52
Bestseller Biografii

Din 6 octombrie, Jurnalul Naţional şi Editura Litera vă aduc în fiecare luni, timp de şase săptămâni, o colecţie de excepţie: Biografii
O serie de cărţi despre peronalităţi care au schimbat cursul istoriei: Napoleon Bonaparte, de Gregory Fremont-Barnes, Lawrence al Arabiei, de David Murphy, Mustafa Kemal Atatürk, de Edward J. Erickson, Hannibal, de Nic Fields, Gheorgi Konstantinovici Jukov, Caius Iulius Caesar, Nic Filds,

În fiecare volum veți găsi detalii inedite din anii de formare, intrarea în viața militară, cucerirea puterii și ultimii ani din viață, însoțite de fotografii de arhivă, care documentează textul în imagini sugestive.

Viața, strategiile, tacticile și bătăliile celor mai mari comandanți militari din istorie.

Primul volum al colecţiei - Napoleon Bonaparte, de Gregory Fremont-Barnes- apare la chioşcuri împreună cu Jurnalul Naţional, din 6 octombrie.

Napoleon rămâne fără egal în ipostaza sa de cel mai faimos comandant militar, o reputație pe drept câștigată în cei aproape douăzeci de ani de campanii pe diferite teatre de război – Italia, Egipt, Spania, Germania, Polonia, Rusia și Franța.

Împreună, cele aproape șaizeci de bătălii ale sale – unele dintre ele de o amplă semnificație militară și politică – au modelat profund cursul istoriei Europei moderne, au schimbat fundamental metodologia războiului și au influențat caracterul și ambițiile unui om a cărui gândire inovatoare și, uneori, contradictorie continuă să fascineze și în ziua de azi.

Cartea aceasta este o analiză a carierei militare a lui Napoleon, în care sunt examinate tacticile și aptitudinile de comandant de care a dat dovadă, și prezintă în amănunt rolul său la Austerlitz, Borodino și Waterloo, cele trei bătălii majore care aveau să-i statornicească destinul.

×