x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Colecţii Biografii Hannibal, cel de-al patrulea volum al colecţiei Bestseller Biografii

Hannibal, cel de-al patrulea volum al colecţiei Bestseller Biografii

24 Oct 2014   •   10:44
Hannibal, cel de-al patrulea volum al colecţiei Bestseller Biografii

Luni, 27 octombrie, apare îmreună cu Jurnalul Naţional cel de-al patrulea volum al colecţiei Bestseller Biografii: Hannibal, de Nic Fields.

La finalul Primului Război Punic, Cartagina îndurase umilinţa de a fi alungată din bazinul mediteranean iar flota sa, cândva puternică, fusese redusă la o mână de trireme. Şi totuşi în 218 î.Hr. Hannibal, fiul cel mai mare al carismaticului general Hamilcar Barca, a declanşat Al Doilea Război Punic, şi cu atâta succes încât a ameninţat să distrugă cu totul puterea romană. Hannibal a fost un comandant militar clarvăzător şi lucid şi mărturiile istorice ni-l descriu drept unul dintre cei mai de seamă generali ai antichităţii. Geniul său a constat din jocul la cacealma şi dublă cacealma, la care s-a adaugat, în mod incontestabil, capacitatea de a pune excepţional în valoare toate tipurile de trupe militare pe care le avea la dispoziţie. Bătălia de la Cannae rămâne un chef d’oeuvre care a inspirat ulterior generaţii întregi de generali de armată.

Colecţia Bestseller Biografii este o serie de cărţi despre peronalităţi care au schimbat cursul istoriei: Napoleon Bonaparte, de Gregory Fremont-Barnes, Lawrence al Arabiei, de David Murphy, Mustafa Kemal Atatürk, de Edward J. Erickson, Hannibal, de Nic Fields, Gheorgi Konstantinovici Jukov, Caius Iulius Caesar, Nic Filds,

În fiecare volum veți găsi detalii inedite din anii de formare, intrarea în viața militară, cucerirea puterii și ultimii ani din viață, însoțite de fotografii de arhivă, care documentează textul în imagini sugestive.


×