x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură "Altcumva" - Noul album Olarasu

"Altcumva" - Noul album Olarasu

de Alex Revenco    |    07 Ian 2007   •   00:00
"Altcumva" - Noul album Olarasu

Este si compozitorul temei muzicale "Folk You", un adevarat imn al festi-valului cu acelasi nume. "Altcumva"- "Este un album plin de iluzii si de sperante, pe care sper sa-l asculte cat mai multa lume.

Este si compozitorul temei muzicale "Folk You", un adevarat imn al festivalului cu acelasi nume.

A primit Premiul de Excelenta la "Om Bun", a participat la festivalurile de Arta Medievala din Sighisoara si ProEtnica, este autorul versurilor pentru "Mila 2 de langa 3", "Zori de zi", "Apocalipsa" (Pheonix), "2000 de ani", "Dintr-o carte", "Canadiana" ("Pasarea Colibri"), a compus pentru Ducu Bertzi, Maria Gheorghiu, Mircea Baniciu, Alexandru Andries, ASIA etc., a scris opt volume de versuri. Artist desavarsit, Dinu isi gaseste cu greutate locul in showbizul autohton dominat de mediocritate.

MUZICA E TOTUL. Pentru ca muzica ocupa un loc foarte insemnat in viata lui Olarasu ("daca nu as canta, mi-ar fi urat si greu de indurat in lumea asta, m-as sufoca sau m-as usca asa cum se usuca meduzele cand esueaza pe tarm"), si-ar dori mult sa cante si in strainatate ("nu am cantat deloc dincolo de granitele Romaniei..., mi-ar placea sa merg in Franta, Germania, Belgia sau Italia"), dar, spune tot el: "Nu e loc..., ruta e ocupata de altii, drumurile sunt facute, fiecare isi vede de-ale lui". Asa ca noul disc va fi promovat printr-o "serie de vizite pe la prietenii din tara".

"Au pachete de legi, de imaginea lor nu mai poti sa te legi, Au imperii de vant si idei de carton, au, au, au, au, au capul beton"
Dinu Olarasu - "Da-i la naiba"

Se poate si "Altcumva"

Suntem siguri de asta, fiindca albumul cu acelasi titlu se gaseste pe piata si poarta semnatura lui Dinu Olarasu. Este al treilea disc al cantautorului (dupa "Vizavi" si "Pur si simplu") fiind produs de Cat Music in parteneriat cu Jurnalul National. "Altcumva" cuprinde zece sensibile piese, mai noi si mai vechi, cantate solo sau in duet: "Este un album plin de iluzii si de sperante, pe care sper sa-l asculte cat mai multa lume. Cat mai multa lume buna", a spus Dinu la lansare. Pe disc, el canta in duet cu bunii sai prieteni Narcisa Suciu ("Zece ani", "Leaga-mi inima") si Mircea Baniciu ("Ochiu’ Dracului"), iar Sorin Minghiat este invitat special.

×
Subiecte în articol: cultura