x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Altfel - Capra vecinului si blues-ul fanariot

Altfel - Capra vecinului si blues-ul fanariot

de Alex Revenco    |    28 Ian 2007   •   00:00
Altfel  -  Capra vecinului si blues-ul fanariot

La intrebarile: Blues pe romaneste? Se poate? Mihai Godoroja si echipa lui au raspuns: Daaa! Textele pieselor din noul album "Capra vecinului" sunt si optimiste, si melancolice, si satirice, si serioase, atunci cand mesajul social e evident. Scrise in limba romana, ele ilustreaza viata omului obisnuit, iar muzica e "Blues made in Romania".

Proiectul a fost initiat si coordonat de Ovidiu Stroescu (Nova Music Entertainment), iar Marcian Petrescu e responsabil de realizarea artistica. Trupa Blue Spirit a fost infiintata de Mihai Godoroja in 1997 si de-a lungul timpului i-a avut in componenta pe chitaristii Manu Savu, Eugen Mihaescu, Adi Manolovici, tobosarii Stefan "Linda" Moisa, basistul Catalin Rasvan sau claviaturistul Florentin Milcof. Pana acum, formatia a inregistrat albumele Susie Q (Electrecord - 1998), Cei mai frumosi ani (Zone Records - 2000) si Spiritissme (Velamusic - 2002), practic cate un album in fiecare componenta a grupului, ajuns acum la Mark 4.

Despre compozitiile originale, cu texte in limba romana, Godoroja vorbeste deja despre un nou concept, acela de "blues fanariot" inspirat "din mentalitatea poporului roman, cu toate aspectele ei, bune si rele". In actuala formula Blue Spirit si-a propus sa promoveze "un produs muzical de fuziune, o mixtura de blues, rock, funk, hard rock, pop si jazz", iar "Traiasca capra vecinului", "Pamant pe luna", "Cantecul soacrei" , "O zi alba" si altele au ajuns sa fie indragite de un public din ce in ce mai numeros.
Realizat In doi ani - Noul CD al lui "Godo"

La cel mai recent album, Mike Godoroja and Blue Spirit au lucrat timp de aproape doi ani si rezultatul este admirabil. Echipa (rodata in peste 250 de concerte) care a finalizat acest CD de exceptie e alcatuita din: Mike Godoroja - voce, Marcian Petrescu - muzicuta, Vali Badea - chitara bas, Florin "Junior" Giuglea si Roxana Stroe - chitare, Marius Vintila si Marian "Tahamata" Ionescu - tobe, plus colaboratori la claviaturi, vioara si backing vocals.

×
Subiecte în articol: cultura