x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Aniversare - Bowie, la 60 de ani

Aniversare - Bowie, la 60 de ani

de Alex Revenco    |    14 Ian 2007   •   00:00
Aniversare - Bowie, la 60 de ani

Cifra rotunda, implinita recent
La 8 ianuarie, David Bowie a implinit 60 de ani. Plus 40 de ani de la debutul muzical, sub pseudonimul The Thin White Duke.
Cifra rotunda, implinita recent
La 8 ianuarie, David Bowie a implinit 60 de ani. Plus 40 de ani de la debutul muzical, sub pseudonimul The Thin White Duke.

In urma cu trei ani, celebrul muzician britanic a suferit o operatie pe cord care l-a determinat sa faca o pauza, renuntand la concerte si inregistrari. La inceputul acestei saptamani, Bowie si-a serbat ziua de nastere acasa, impreuna cu familia. Stabilit la New York, el va reveni pe scena in luna mai a.c., la prima editie a High Line Festival din metropola americana.

Este unul dintre cei mai importanti muzicieni din istoria muzicii rock, a fost generatorul unor noi curente muzicale si a avut o influenta majora asupra multor solisti si grupuri. Din 1967 pana astazi, David Bowie a vandut peste 136 de albume si are o avere estimata la 120 de milioane de lire sterline. Este casatorit (a doua oara) cu supermodelul somalez Iman Abdulmajid, cei doi avand impreuna o fata, Alexandria "Lexi" Zahra Jones. David mai are o fata vitega (din primul mariaj al lui Iman) si un baiat (Duncan Zowie Heywood Jones), rezultat din prima casnicie (cu Angela "Angie" Barnett).

3 CD Best of Bowie

Cea mai recenta aparitie discografica a faimosului muzician britanic dateaza din 2004. Cuprinde cele doua discuri ale "Best of-ului" aparut in Marea Britanie, care include acelasi numar de piese ca si varianta americana (dar cu alte noua titluri), plus inca un CD cu noua piese needitate pana in prezent, printre care si clipul "Let’s Dance-Club Bolly Mix". Cu un total de 48 de piese, este cea mai completa colectie Best Of David Bowie de pana acum.

×
Subiecte în articol: cultura bowie