Artistul chinez Ai Weiwei a denunțat pe rețelele de socializare dărmarea atelierului său din Beijing
Celebrul artist şi militant chinez Ai Weiwei a denunţat pe reţelele de socializare dărâmarea atelierului său din Beijing, pe care îl deţine din 2006, şi care a început să fie demolat de vineri de excavatoarele guvernului, fără ca el să fi primit o înştiinţare prealabilă, relatează duminică EFE.
În mai multe clipuri postate de artist în acest weekend pe contul său de Instagram şi alte reţele de socializare se observă evoluţia acestei demolări şi cum excavatoarele dărâmă faţada atelierului său situat într-o clădire din nord-estul Beijingului, transformată în ruine.
Este vorba de al doilea atelier al reputatului artist disident (61 de ani şi rezident în prezent la Berlin) pe care autorităţile chineze îl dărâmă după ce în 2011 au distrus casa pe care artistul o avea la Shanghai.
Atelierul numit 'Zuoyou' era descris de artist drept "o fabrică socialistă în stilul Germaniei de Est", având în vedere că în clădire funcţiona şi un magazin de piese de schimb de maşini şi în care Weiwei expunea instalaţii artistice de mari dimensiuni şi de impact vizual, pe care le-a prezentat ulterior în galerii şi muzee reputate, precum Tate din Londra.
Celebrul artist, care a participat la construcţia Stadionului Olimpic de la Beijing din 2008, este recunoscut pentru opoziţia sa faţă de regimul comunist, exprimându-şi deschis opiniile pe internet.
Militantismul său le-a determinat pe autorităţi să-l plaseze în arest la domiciliu între 2011 y 2015, an în care a putut să-şi recupereze paşaportul şi să se refugieze în Germania unde şi-a deschis un atelier la Berlin. El a anunţat totuşi în luna mai că preconizează să-şi mute domiciliul fără să precizeze însă locul.

Ştiri din .ro
Au fost lansate două piese bonus în cadrul proiectului „Retro Rock 2020”
Cristian Măcelaru și Daniel Ciobanu, într-un concert excepțional Beethoven

Așteptându-l pe Godot în regia lui Gábor Tompa la Teatrul Național São João din Porto

„Concert de Ziua Femeii”, „Tosca” și „Carmina Burana”, pe scena Operei Naționale București

Rolul femeilor în industria muzicală, dezbătut în cadrul Mastering the Music Business 2021
Mari actori povestesc cum au jucat scene celebre în seria Secvențe, pe TIFF Unlimited

Film O’Clock, festivalul care și-a propus să elimine distanțele fizice și emoționale dintre oameni, și-a ales câștigătorii. Două scurtmetraje egiptene și unul grecesc și-au adjudecat premiile

Radu Jude, Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin 2021

Juriul a decis: Roxen va interpreta Amnesia la Eurovision 2021

Berlinale 2021: „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, al lui Radu Jude, a câştigat Ursul de Aur
Licitație de circa 180.000 de euro pentru o pictură de Adrian Ghenie
Teatrul Dramaturgilor Români. Programul evenimentelor din luna martie

HORIA ANDREESCU dirijează Haydn și Beethoven la SALA RADIO!

Teatrul EXCELSIOR lansează cea de-a șaptea ediție a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA
Colecția de sculpturi Guguianu, scoasă la licitație
