x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Artistul Ştefan Constantinescu invitat la Cannes

Artistul Ştefan Constantinescu invitat la Cannes

de Popescu Xandra    |    25 Apr 2012   •   10:42
Artistul Ştefan Constantinescu invitat la Cannes
Filmul Cina in Familie in regia artistului Stefan Constantinescu a fost selectat pentru sectiunea Semaine de la Critique a festivalului de la Cannes.

Stefan Constantinescu este un artist vizual si cineast roman stabilit in Stockholm.

In 2009 Stefan a reprezentat Romania in cadrul Bienalei de la Venetia alaturi de artistii Andrea Faciu si Ciprian Muresan. Filmele sale sunt prezentate atat in circuitul cinematografic cat si in cel artistic al galeriilor si muzeelor.

Scris impreuna cu Xandra Popescu si produs de ATMO Stockholm, Cina in Familie face parte dintr-o serie de scurt-metraje care trateaza tema cuplului.

Filmul o are in centru pe Maja, mama si sotie care consuma o relatie extraconjugala. In timp ce sotul si fiica ei pregatesc cina in bucatarie, in baie, Maja, primeste si trimite mesaje erotice pe telefonul mobil.

Rolul principal este interpretat de catre actrita si compozitoarea Fanny Risberg.

Filmul este produs de Atmo si co-produs de Film i Väst. Imaginea filmului este realizata de catre directorul de imagine Alexandru Timosca.

In prezent, Stefan Constantinescu lucreaza la dezvoltarea filmului de lung metraj intitulat Viking Line Story impreuna cu scriitoarea Xandra Popescu. Produs de ATMO in colaborare cu HiFilm, Viking Line Story se bucura de sprijinul Swedish Film Institut.

×