x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Aurel merge mai departe

Aurel merge mai departe

25 Noi 2004   •   00:00

Cine n-are Aurel Moldoveanu sa-si cumpere. Si sa-si cumpere o data cu el si videoclipu’ lui in care ajunge la mare pe jos, in trei minute cat tine... aaa... melodia. Ca sa zic asa.

LUIZA LUPU - C(RAMPE)

Ma rog, e un fel de-a spune. Doamnelor si domnilor, trebuie sa stiti si dumneavoastra: in Aurel Moldoveanu "bate inima in el" si nu asa, oricum, ci pentru o fata si nu pentru o fata oarecare, ci pentru una care s-a nascut, si nu de oriunde, ci din vis. Da? Deci da? Deci da?

Si Aurel Moldoveanu a plecat la mare asa, teleleu. Si pe drum s-a cuplat cu una care s-a tinut de el asa, sa zic pret de cativa pasi, pe urma tipa a ramas undeva in spate, dar Aurel Moldoveanu, fire perseverenta, merge mai departe. El si Angela ce mai merg mai departe.

Si sa va spun se face ca o sosea pe urma (deci e clar c-au intrat pe autostrada) si tot merge, tot merge si e imbracat in alb. Albul pur, albul sigur. Doamnelor si domnilor, si ce credeti, ca mai merge ce mai merge si da de alta cu care, la fel, o vrajeste o vreme si pe urma iar pleaca pe drumu’ lui. Probabil ca inima-i bate in continuare pentru fata care s-a nascut din vis.

Este aici un patos care iese din televizor si te pune la pamant dupa o directa aplicata cu dibacie. Entuziasmul iubirii are efectele scontate pentru Aurel Moldoveanu. Adica ce-i face? Adica ii da aripi ca s-ajunga in final la mare, unde, pe plaja, una (alta!!!) pune cearsafu’ sau ceva de genu’ asta. In picioare are niste pantofi d-aia misto, de care-mi plac mie, cu varf ascutit si cu toc cui si vantul se joaca in pletele ei.

Ce alearga un pic pe plaja, printre cearsafuri (metafora? si daca da, ce vrea sa zica poetul?), Aurel Moldoveanu e clar ca si-a spalat camasa si pantalonii aia albi cu un detergent foarte scump.

"Nu e deloc scump", imi veti spune. "Si, in plus, are particule active care patrund adanc in tesatura". Pai zi, dom’le, asa, nu ma mai fierbe atata! D-aia nu s-a murdarit Aurel pana la mare!

L-am vazut pe domnu’ Moldoveanu la "Tolomacu dupe doi"... aaa, pardon... "Tonomatu’ dupe doi" (sic!), emisiune frumoasa si interesanta, cu multe vorbe adanci din care ai ce invata. Poanta era veche, dilema era totusi mai noua: Aurel Moldoveanu - un cantaret pentru sat sau pentru oras? Raspunsul e simplu: da!

×
Subiecte în articol: arte merge aurel moldoveanu aurel moldoveanu