x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Autograf pentru ucigaş

Autograf pentru ucigaş

de Alex Revenco    |    09 Dec 2010   •   17:26
Autograf pentru ucigaş

141773-03-07tv-17.jpgCu doar câteva ore înainte de a fi ucis, în faţa locuinţei sale (blocul Dakota) din New York,  John Lennon a dat un autograf pe albumul „Double Fantasy”. Culmea este că autograful era destinat lui Mark David Chapman (foto stânga sus), chiar cel care urma să îi curme zilele! Vinilul a fost semnat de Lennon în după-amiaza zilei de 8 decembrie 1980, în drum spre studioul de înregistrări, iar Chapman (care l-a aşteptat cinci ore) l-a împuşcat la întoarcere, după ora 22:00.

Colecţionarul de autografe Gary Zimet (şi primul „proprietar” al discului cu autograf) a declarat ziarului New York Post: „Acest album este cel mai fabulos artifact din istoria rock and roll-ului. Are semnătura lui Lennon pe copertă şi lângă ea amprentele lui Chapman, puse în evidenţă de NYPD. Eu l-am vândut prima oară în 1999, dar acum i-a venit vremea să fie revândut. Actualul proprietar a dorit să-şi păstreze anonimatul, deoarece a primit deja ameninţări cu moartea.”

Discuri pentru Player
Alexandru Andrieş - Vec Hit Uri
Încă un CD semnat Andrieş şi apărut la A&A Records/ Warner Music License, o selecţie de piese remasterizate de pe albumele ce nu au ajuns în magazine: Cântece pentru prinţesă, Singur singur, Culori secrete, Bingoromania, Tăcerile din piept. La concertul de de la Cinema Patria, Alexe i-a avut ca invitaţi pe Ioana Mîntulescu, Eugen Tegu, Dan Byron şi 6fingers.

My Chemical Romance  - Danger Days: The True Lives Of The Fabulous Killjoys
Într-un interviu acordat publicaţiei New Musical Express, solistul Gerard Way a mărturisit că înregistrările acestui disc au fost dificile, deoarece „trupa a resimţit din plin plecarea toboşarului Bob Bryar”, la începutul acestui an. El a mai spus că noul  album ar putea fi „ultima mare aventură” pentru el şi colegii săi.

Regina Spektor  - Live in London
Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu universul Reginei Spektor, acest disc este „introducerea” perfectă. Texte sumbre („This is how it works/ You’re young until you’re not/ You love until you don’t/ You live until you die/ You laugh until you cry” – On The Radio), muzică profundă, voce expresivă. Născută în Rusia, Regina a ajuns celebră în Statele Unite.

×
Subiecte în articol: arte jurnalul tv