x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Bătaia inimii cu toboşarii Yamato

Bătaia inimii cu toboşarii Yamato

de Alex Revenco    |    13 Iun 2007   •   00:00
Bătaia inimii cu toboşarii Yamato
Sursa foto: ©Lucienne van der Mijle 2004/

Aflaţi pentru a doua oară in ţara noastră, artiştii japonezi prezintă un nou show de sunet şi lumină, care s-a bucurat de un enorm succes in cele peste 200 de reprezentaţii.

Supershow - In această seară, la Polivalentă

Aflaţi pentru a doua oară in ţara noastră, artiştii japonezi prezintă un nou show de sunet şi lumină, care s-a bucurat de un enorm succes in cele peste 200 de reprezentaţii.

Noul spectacol susţinut de toboşarii Yamato, intitulat "Heartbeat" (Bătaia inimii) sau "Shin-on" in limba japoneză, este un spectacol de sunet şi lumină ce a avut un enorm succes incă de la lansare. După cele 200 de reprezentaţii susţinute pănă acum, anul acesta sunt preconizate alte 200 de spectacole. Show-ul din această seară incepe la ora 20:00 şi aşezarea locurilor in Sala Polivalentă a fost făcută in aşa fel incăt toţi spectatorii să aibă parte de o vizionare perfectă a scenei. Este un show fenomenal, japonezii reuşind să uimească audienţa cu măiestria lor, chiar şi pe cei care nu sunt familiarizaţi cu instrumentele de percuţie. Tobele folosite in concert sunt specifice culturii nipone. Un exemplu ar fi Odaiko, cea mai mare tobă utilizată de cei de la Yamato, care măsoară 170 de centimetri in diametru, căntăreşte 450 de kilograme şi este făcută din trunchiul unui copac in vărstă de 400 de ani(!), fiind postată in mijlocul scenei. Ansamblul Yamato a fost fondat in 1993 de Masa Ogawa, in provincia Nara, leagănul culturii japoneze.

SPECTACOL. Toboşarii din Nara imbină misticismul cu realismul muzicii şi dansului japonez, intr-o manieră spectaculoasă şi explozivă. Călătoria lor muzicală in jurul lumii a inceput in 1998 şi insumează peste 1.200 de concerte susţinute in faţa a 1,5 milioane de spectatori.

Toboşarii niponi sunt foarte riguroşi in pregătirea spectacolelor, au un program foarte strict, cu o alimentaţie sănătoasă, respectarea orelor de studiu, a orelor de odihnă şi zece km de alergare in fiecare zi. Sunt nişte profesionişti care uimesc prin ritm, forţa lor de concentrare şi dăruirea din fiecare spectacol.

×
Subiecte în articol: arte