x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale BELIGAN, LA 90 / Sfidează vârsta, înnobilând viaţa

BELIGAN, LA 90 / Sfidează vârsta, înnobilând viaţa

de Maria Sârbu    |    06 Dec 2008   •   00:00
BELIGAN, LA 90 / Sfidează vârsta, înnobilând viaţa

Cu doar o săptămână înainte de a împlini 90 de ani, maestrul Radu Beligan se va afla pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti pentru o întâlnire cu publicul.



Va fi “o întâlnire de suflet”, o întâlnire-spectacol, cu mărturisiri din viaţa sa actoricească de şapte decenii. Ca şi cel mai longeviv artist în activitate, confesiunile domniei sale au valoare, dovadă fiind afluxul de public la prelegerile pe care le-a susţinut în luna noiembrie în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară.

Evenimentul de la TNB va avea loc duminică, de la ora 19:00, la Sala Mare. Aici se va “confesa”. În galeria colegilor săi de breaslă vor fi şi unii dintre cei care au lucrat “sub directa îndrumare a lui I.L. Caragiale”. Acest “discurs” artistic va fi ilustrat de o proiecţie cu imagini din viaţa de zi cu zi şi din viaţa teatrală.

“Arta actorului se învaţă prin osmoză, iar viaţa mea s-a intersectat cu personalităţi unice din teatru”, mărturisea de curând Radu Beligan, amintind de Lucia Sturdza Bulandra, Elvira Godeanu, George Vraca şi Alexandru Giugaru.

×
Subiecte în articol: arte