x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Bravo, Andreea Olariu!

Bravo, Andreea Olariu!

de Dana Cobuz    |    13 Dec 2010   •   17:10

Andreea Olariu are 14 ani, cântă de la 6 ani şi visează să ajungă o cântăreaţă cunoscută pe plan mondial. După portofoliul pe care îl are, proaspăt îmbogăţit cu premiul concursului italian „Io Canto”, dar şi graţie determinării de care dă dovadă, Andreea are toate şansele să-şi transforme visul în realitate.

În cadrul concursului difuzat de Canale 5 Mediaset, ce a durat 11 săptămâni, tânăra constănţeancă a încheiat finala câştigând Bravo Bravissimo (premiul juriului) şi premiul Fundaţiei Mike Buongiorno, care constă într-o bursă de studii la Music Art and Show din Milano. Totodată, din luna februarie 2011, Andreea va participa la un turneu de 10 spectacole în Italia,  susţinut de concurenţii „Io Canto”. Până atunci, românca va trece prin preselecţia concursului „America’s Got Talent”, pentru care are deja invitaţie oficială.

Competiţia „Io Canto”, varianta italiană a „America’s Got Talent”, este dedicată tinerilor cu vârste cuprinse între 7 şi 16 ani. În cele 11 apariţii televizate, Andreea a interpretat melodii din repertoriul artistelor Celine Dion, Beyonce, Whitney Houston, iar în finală a atacat o piesă grea – „I Surrender” (Celine Dion). Fetiţa a impresionat şi vedete precum Al Bano sau Fausto Leali, alături de care a cântat în duet pe parcursul etapelor concursului. Chiar dacă nu a câştigat Trofeul „Io Canto”, adjudecat de rivala italiancă Benedetta Caretta, reprezentanta României s-a declarat foarte mulţumită de prestaţia sa de-a lungul concursului şi de cele două premii obţinute, pentru că acestea reflectă valoarea ei şi nu simpatia publicului. Nu a uitat să mulţumească nici românilor din Italia, care au susţinut-o prin televoting. Din 2009, Andreea Olariu a devenit membră a Clubului de Excelenţă Dan Voiculescu.

Constănţeanca, a cărei voce este comparată cu cea a Larei Fabian şi a lui Celine Dion, are un palmares impresionant, care include 15 trofee obţinute în mai puţin de trei ani şi zeci de premii I la festivaluri naţionale şi internaţionale de muzică uşoară. „Pentru mine, fiecare premiu este foarte important. Am trăit de fiecare dată aceleaşi emoţii şi am împărtăşit aceeaşi bucurie pentru fiecare premiu câştigat”, mărturisea în urmă cu câteva luni Andreea.

×
Subiecte în articol: andreea olariu