x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Bucureşti: Istoria dramatică a unei capitale

Bucureşti: Istoria dramatică a unei capitale

25 Apr 2009   •   00:00

Academicienii Răzvan Theodorescu şi Dinu Giurescu participă astăzi, în aula Bibliotecii Centrale Universitare, la simpozionul - dezbatere "Bucureşti: istoria dramatică a unei capitale europene", care inaugurează o serie de acţiuni dedicate aniversării a 550 de ani de la prima atestare documentară a oraşului.



Tema intervenţiilor celor doi academicieni este legată de demolările şi sistematizările abuzive petrecute în ultimele decenii în acest oraş şi de necesitatea lansării unor proiecte de salvare a patrimoniului, printre care inscripţionarea monumentelor şi a zonelor istorice care nu mai există, precum şi marcarea acestor locuri simbolice pe harta turistică a Bucureştiului.

Seria evenimentelor dedicate aniversării a 550 de ani de atestare documentară a Bucureştiului va mai cuprinde o "paradă" inedită a monumentelor istorice, în Parcul Cişmigiu, realizată cu sprijinul unui grup de actori, informează Agerpres. Manifestarea, înscrisă în "Anul European al Creativităţii şi Inovării", este organizată de Biblioteca Metropolitană Bucureşti şi Academia Română, în colaborare cu Asociaţia "Cetatea lui Bucur 7 centre" şi Muzeul Municipiului Bucureşti.

×
Subiecte în articol: arte