x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale C(rampe) - Niste destepti

C(rampe) - Niste destepti

de Luiza Moldovan    |    23 Ian 2007   •   00:00

Nu stiu sigur, dar eu suspectez postul de televiziune O de genialitate sau, daca nu chiar de genialitate, atunci macar de o inteligenta cat de cat acolo. Deci, daca nici la O nu sunt oameni inteligenti cat de cat acolo, atunci eu nu stiu ce sa. Uite bunaoara, spre exemplificare, ca sa nu zici ca sunt nu-stiu-cum. Duminica spre seara. La postul de televiziune O se da. O emisiune in care. In care cuvantul de ordine este "buna-dispozitie", "antren", "voie buna", "sa ne veselim cu totii", "ha-ha". Ma rog, cuvintele de ordine este.

In emisiunea pe care deja, stimati telespectatori, desigur ca ati ghicit-o (fiind vorba despre "Nu te supara frate"), oamenii Romaniei primesc farse pe tava in direct de la postul de televiziune O. Deci, farsele sunt un gen jurnalistic mai vechi, ele revendicandu-se din zona aceasta vasta a divertismentului de calitate. La O, farsele se fac in felul ca, uite, de exemplu, se suna o profesoara si tu, ca moderatoare ce esti, te dai drept mama unui elev din clasa profesoarei. Pe urma vine factorul umoristic (atentie, e isteric de ilar, se rade, nu asa oricum). Factorul umoristic se extrage din ideile celor doi simpatici si, nu-i asa, antrenanti moderatori ai indiscutabilei emisiuni de divertisment: "Ca" - face asa-zisa mama (clinc-clinc) - "ce relatie este intre dumneavoastra si fiul meu?". Insinuand cu subtilitate cum ca intre profesoara de istorie X si fiul mamei, Y, exista o relatie care transcende relatia profesor-elev ajungand pana la "stii-tu". Ca te spargi de ras. Superumoristic.

Ca sa nu mai amintim aici, stimati telespectatori, ca emisiunea se bucura pe buna dreptate de aportul deplin si firesc al bunei-dispozitii celor doi simpatici moderatori plus una care chiar nu stiu ce face ca tace intruna si cand vorbeste isi pune mana la gura.

Continuand dialogul deja demarat, tipa se preface ca tipa cum a vazut ea la ea la tara ca se face, ca o cata in cadrul la portita. Ghita. Nie-nie-nie si mimimu, "ca nu-mi mai veniti mie cu d-astea, ca mie sa-mi spuneti ce relatie este intre dumneavoastra si fiul meu, ca eu va platesc pe dumneavoastra sa-i dati meditatii la istorie nu laaaaa". Caznindu-se din rasputeri sa-i explice istericei doamne Y ca nu intelege la ce anume face referire madam, profesoara de istorie e din ce in ce mai in ceata, iar natia romana se distreaza tavalindu-se pe jos si pe sus de ras, ea beneficiind de un ancestral simt al umorului. Dialogul e din ce in ce mai antrenant, "parintii" din postul de televiziune O - din ce in ce mai simpatici. "Ca va zbor din invatamant", face el in stilul ala al lui, de gentalmen. La sfarsit, profesoara de istorie afla ca e o farsa. Pe chipul moderatorilor, un ranjet searbad incearca sa se acomodeze cu situatia isteric de ilara produsa de creierele lor daca nu geniale, atunci cat de cat inteligente.

×
Subiecte în articol: arte