x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Carte - A aparut Micul dictionar enciclopedic

Carte - A aparut Micul dictionar enciclopedic

07 Dec 2004   •   00:00

Editurile Enciclopedica si Editura Univers Unciclopedic au scos pe piata romaneasca o lucrare monumentala care s-a lasat asteptata in ultimii aproape 20 de ani. Este vorba despre "Mic dictionar enciclopedic", editie care cuprinde peste 65.000 de articole.

SEBASTIAN S. EDUARD

Realizat de un colectiv de 23 de autori, coordonati de Alexandru Stanciulescu, volumul contine peste 2.000 de poze, desene si scheme ilustrand descoperiri ale stiintei, valori artistice si culturale, mari orase ale lumii, personalitati. Volumul de peste 1.500 de pagini contine, de asemenea, peste 200 de harti, articole despre oameni politici, compozitori, sportivi, savanti si inventatori, dar si continente, tari, orase.

Micul dictionar enciclopedic a mai aparut la noi in trei editii, ultima in 1986. Tributar mentalitatii acelei epoci, dictionarul s-a bucurat in anii ’70 si ’80 de un mare succes. Reeditarea din acest an nu este insa o simpla revizuire a precedentelor editii, ci, pur si simplu, un alt dictionar, munca de cel putin 3 ani a unui colectiv de cercetatori.

×
Subiecte în articol: arte