x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Carte - Doua noi volume in seria Llosa

Carte - Doua noi volume in seria Llosa

de Sebastian S. Eduard    |    28 Iul 2005   •   00:00

Editura Humanitas imbogateste seria Llosa cu doua noi aparitii - "Lituma in Anzi" si "Povestasul", cu circa doua luni inainte ca scriitorul peruan sa vina in Romania.
In "Lituma in Anzi", Mario Vargas Llosa reuseste un tur de forta prin naratiuni suprapuse sau alternate, care formeaza un tablou viu si colorat, specific unei tari ca Peru, de pe inaltimile aspre ale Anzilor, pana la tarmul Pacificului.

De asemenea, editura a republicat "Povestasul", un roman construit, la fel ca "Matusa Julia si condeierul", pe doua planuri. Amintirile naratorului despre un coleg din tineretea universitara, atras irezistibil de o cultura amazoniana, alterneaza cu povestirile pline de poezie ale unui povestas, personaj enigmatic, depozitar al memoriei colective si garant al unei mici comunitati pierdute in selva peruviana. In seria Llosa, editura a mai publicat "Matusa Julia si condeierul", "Adevarul minciunilor" si "Elogiu mamei vitrege".

Mario Vargas Llosa va veni la 17 septembrie in Romania, pentru a participa la festivalul de la Neptun si la o serie de alte evenimente la Bucuresti, printre care doua conferinte si vernisajul unei expozitii de fotografie a fiicei sale, Morgana.

×
Subiecte în articol: arte