x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Centenar Antipa: Muzeologi din Europa, la Bucureşti

Centenar Antipa: Muzeologi din Europa, la Bucureşti

de Adriana V. Paduraru    |    08 Noi 2008   •   00:00
Centenar Antipa: Muzeologi din Europa, la Bucureşti

Directori ai Muzeelor de Istorie Naturală din Europa şi din ţară îşi dau întâlnire la Bucureşti, în perioada 9-12 noiembrie, la Muzeul Antipa, pentru a participa la Conferinţa Europeană a Muzeelor de Istorie Naturală.

Evenimentul marchează, totodată, sărbătorirea centenarului Muzeului Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”. Printre motivaţiile ce au stat la baza organizării acestui eveniment se încadrează şi nevoia de adaptare a muzeelor din ţară cerinţe muzeologiei moderne, a exigenţelor publicului consumator de evenimente muzeale prin cunoaşterea ofertelor pentru public lansate de marile muzee de istorie naturală din Europa, care, reuşesc să atragă constant un număr mare de persoane, atât dintre vizitatorii autohtoni, cât şi dintre turiştii străini.

Vor fi dezbătute teme precum organizarea şi conservarea colecţiilor ştiinţifice, a spaţiilor de depozitare, organizarea, transformarea şi modernizarea expunerilor permanente sau planurile de perspectivă referitoare la reorganizarea expunerilor permanente. În 1933, Carol al II-lea a hotărât ca Muzeul să poarte numele de Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”.

×
Subiecte în articol: arte