x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Chestiunea raiei

Chestiunea raiei

17 Ian 2005   •   00:00

LUIZA LUPU - C(RAMPE)
Deci, problema devine in felul urmator: un medic veterinar invitat in studioul oteveului imi zice mie, MIE, deci mie, da? ca cica raia, atentie, raia, subliniez, raia nu se ia la om. Deci, raia de la caine nu se da la om, da? Doamnelor si domnilor, in premiera mondiala, universala si chiar in premiera universal valabila, in premiera tuturor universurilor paralele trecute, actuale si viitoare, ma vad nevoita sa va fac o dezvaluire, daca vreti, chiar si senzationala. Am fost la veterinar, subliniez, am fost la veterinar si doamna mi-a zis ca am raie, subliniez, doamna veterinar mi-a zis ca am raie.

Ii rog pe colegii mei sa stea linistiti: chestia se intampla acum doi ani, cam prin primavara, si mi-a trecut prin aplicarea unor substante obtinute pe calea tehnologiei avansate. Ma intreb ce mi-ar fi zis nenea asta de la oteve daca m-ar fi vazut acum doi ani scarpinandu-ma nauca alaturi de catela mea favorita, domnisoara Didi (sora lui Dexter), ea langa mine si eu langa ea, amandoua pe marginea patului, la 3:00 noaptea. "Probabil ca mancati prea multa smantana?" Nu, nu cred… "Aaa… Probabil ca mancati prea multe mezeluri?" Bleachhhhh… Nu, in nici un caz… "Atunci probabil ca mancati…", asta da!, poate ca asta da, ar fi intr-adevar o explicatie, dar ma intreb cum poate o metafora sa te imbolnaveasca de raie… Nu, nici asta nu se sustine.

L-am mai ascultat pe nen’tu medic veterinar si m-am linistit atunci cand mi-a spus ca doar o anumita raie se ia la oameni, daca-mi permiteti, raia se numea foarte misto: raie sarcoptica. Imi fac un titlu de glorie din a informa cetatenii cititori ai JN ca n-am avut o raie oarecare. Ca am avut raie sarcoptica. I-ha, asa mai vin de-acasa, nu?

Dar sa ramanem in aceeasi arie a entarteinmantului de calitate superioara marca oteve si sa spunem ca toate doamnele si toti domnii care au sunat ieri la oteve au beneficiat "de o consultatie gratuita" la domnul doctor. Asta nu poate decat sa ma bucure, pentru ca, pe vremea mea, consultatiile la veterinar se plateau. Vremea mea la veterinar a trecut. Acum, noi si noi generatii de oameni se pot duce linistiti la veterinar doar daca, bineinteles, suna la oteve in prealabil. O chestie chiar marfa. Am de gand sa sun si eu in zilele urmatoare la oteve, Doamne-ajuta sa mai vina nenea veterinaru’, nu de alta, dar parca sa zic ca ma-ncearca ficatu’.

×
Subiecte în articol: arte veterinar