x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Clubul Fabrica ia pulsul teatrului

Clubul Fabrica ia pulsul teatrului

de Maria Sârbu    |    26 Sep 2008   •   00:00

Spectacolul de teatru şi mişcare “Pulse”, realizat de coregraful chilian Javier Opazo cu un grup de tineri artişti din România, va fi prezentat în premieră astăzi, la Clubul Fabrica din Bucureşti, aflat în Strada 11 iunie.



Spectacolul de teatru şi mişcare “Pulse”, realizat de coregraful chilian Javier Opazo cu un grup de tineri artişti din România, va fi prezentat în premieră astăzi, la Clubul Fabrica din Bucureşti, aflat în Strada 11 iunie. După o serie de zece reprezentaţii în acest spaţiu, care găzduieşte pentru prima dată o creaţie teatrală, “Pulse” va fi jucat în actuala stagiune şi la Timişoara, Cluj-Napoca şi Arad, turneul urmând să fie susţinut de Ambasada Republicii Chile în România.

Selectând 13 persoane, majoritatea studenţi, Javier Opazo, a pus în scenă o poveste despre cum oamenii depăşesc anumite “traume colective”, fără a releva partea estetică a acestui produs artistic.

A început să lucreze spectacolul după o conversaţie mai îndelungată cu interpreţii, aflând mai multe lucruri din viaţa lor. Astfel a construit spectacolul din poveşti, din diverse întâmplări ce i-au marcat. Din distribuţie fac parte, între alţii, Clara Flores – actriţă româncă de origine chiliană, Adriana Butoi, Oleg Apostol, Roxana Condurache.

“Pulse” face parte dintr-un proiect mai amplu la nivel internaţional, pe care artistul chilian intenţionează să îl realizeze la anul, cu o companie canadiană şi una românească. Javier Opazo a realizat creaţii dinamice, la baza cărora stau studiile sale referitoare la mişcarea scenică de teatru.

×
Subiecte în articol: arte