x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale CULTURA-MASS-MEDIA/Info

CULTURA-MASS-MEDIA/Info

18 Ian 2005   •   00:00

19 IANUARIE 2005
ACHIZITIE PRESA. Sorin Rosca Stanescu a cumparat de la Serban Roibu 10% din actiunile ziarului Gardianul si a preluat prin firma sa de management de presa conducerea editoriala a publicatiei. Potrivit lui Sorin Rosca Stanescu, ziarul se va baza exclusiv pe anchete, dezvaluiri si investigatii. Rosca Stanescu si-a vandut la sfarsitul anului trecut actiunile detinute la grupul de presa Ziua trustului Global Media, ce apartine sindicalistilor petrolisti. In plus, salariatii Petrom controleaza Grupul Global Media, care cuprinde posturile de televiziune Realitatea TV, Alfa TV, o retea de televiziuni si posturi de radio locale, Radio Total etc. Stanescu are un contract de management pe cinci ani cu noii proprietari ai grupului Ziua.

SPECTACOL. Primul spectacol pe un text castigator al concursului dramAcum - "Elevator" de Gabriel Pintilei, in regia Adrianei Zaharia - va avea, sambata, premiera la Teatrul Foarte Mic. "Elevator" este unul dintre cele 11 texte ale unor tineri autori romani care au fost selectate de membrii grupului dramAcum in urma celei de-a doua editii a concursului de dramaturgie dramAcum. Piesa, la fel ca si alte creatii selectate, a fost prezentata toamna trecuta sub forma unui spectacol-lectura, dar "Elevator" este prima pusa in scena.

FAMILIA SIMPSON. Actorii care dubleaza de 15 ani vocile "eroilor" din serialul de desene animate "Familia Simpson" risca sa ramana fara slujba. Si asta nu pentru ca serialul se apropie de sfarsit, ci pentru ca patronii casei de productie vor schimbari. "Spre exemplu, vocea lui Marge e mult prea trista", motiveaza acestia. Asa ca actorii spanioli au apelat la public pentru a-i sustine in lupta cu patronii, ca sa pastreze traditia lunga de 15 ani. Pe de alta parte, compania sustine ca e nevoie de voci noi, din cauza competitiei acerbe de pe piata. (Miruna Mihalcea)

ITSY BITSY. Mult-trambitatul post de radio pentru copii va emite pe o alta frecventa. Inconvenientul era ca 103,40 MhZ acoperea doar un cartier, astfel ca proprietara postului Itsy Bitsy a cerut CNA-ului sa i se acorde o frecventa mai puternica. Si a obtinut-o luni, 17 ianuarie. 99,3 MhZ, pe care emitea Radio Star (care a solicitat o alta frecventa), a intrat acum in posesia Nadiei Tataru pentru al sau post de radio pentru copii. Deocamdata nu se stie de cand va emite Itsy Bitsy, insa cert este ca actorul Marian Ralea va ramane in schema pe post de Magician. (Cristina Ologeanu)

×
Subiecte în articol: arte