x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale CURTEA VECHE - Se anunţă un nou volum semnat Jamie Oliver

CURTEA VECHE - Se anunţă un nou volum semnat Jamie Oliver

de Sebastian S. Eduard    |    24 Oct 2008   •   00:00
CURTEA VECHE - Se anunţă un nou volum semnat Jamie Oliver

Târgul de carte de la Frankfurt a fost un prilej pentru edituri să făcă noi contracte, să întâlnească parteneri noi sau să revadă colaboratori mai vechi. 



"Curtea Veche lucrează cu foarte multe edituri europene şi americane, relaţii care datează de la înfiinţarea editurii, de exact zece ani şi e întotdeauna o plăcere şi o provocare să ne întâlnim cu ei, să ne comparăm cu ei – să acceptăm provocarea pe care ne-o oferă comparaţia", spune Iren Arsene, directorul editurii. "Am avut aproximativ 100 de întâlniri, unele dintre ele cu edituri/agenţii cărora le suntem fideli de mulţi ani, fiindcă am încercat să avem constanţă în aceşti 10 ani, adică să consolidăm domeniile cărora ne-am dedicat, dar şi cu multe edituri/agenţii noi, dat fiindcă încercam să abordam şi zone noi – sperăm ca cititorii noştri să fi observat că există acum la Curtea Veche şi cărţi pentru copii şi le promitem surprize frumoase din zona aceasta pentru 2009." Aşa cum se întâmplă de fiecare dată, roadele acestui târg se vor vedea anul viitor. Câteva certitudini există însă. După best-seller-urile semnate Jamie Oliver – "La masă cu Jamie", "Cu Jamie în Italia", "Să gătim cu Jamie" – va urma un al patrulea titlu – "Jamie Oliver – Ministry of Food", ultimul volum al său. Pe lista autorilor străini ar mai putea intra un tânăr autor ucrainean, Ljubko Deresh, dar şi ultima carte a lui Daniel Goleman – un "guru" al literaturii motivaţionale.

Pentru Curtea Veche Târgul de la Frankfurt a fost, în primul rând, prilej de achiziţii, dar anul acesta a fost şi ocazia de a constata confirmarea internaţională a unor titluri achiziţionate anterior pe vremea când nu erau best-sellerurile de azi. Randy Pautsch – "Ultima prelegere", E. Tolle – "Un pământ nou", Catherine Preljocaj – "Fericirea pentru o portocală", iată numai trei titluri care vor ieşi la Gaudeamus. Pe zona de literatură Editura preferă să meargă în continuare pe mâna autorilor ruşi şi turci. Cu ocazia târgului, Curtea Veche a făcut primii paşi în încercarea de aşi exporta autori. "Suntem foarte încrezători în ceea ce-l priveşte pe Adrian Chivu – "Caiet de desen", pentru care interesul a fost pe măsura aşteptărilor noastre, sperăm că în cel mult un an să apară prima traducere a acestei cărţi.", spune dna Arsene.

×
Subiecte în articol: arte jamie