x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Despre

Despre

28 Noi 2004   •   00:00

Tara mea este o tara frumoasa si infloritoare. Ea este asezata intr-o zona de maxim interes geostrategic, fapt care o face inca si mai interesanta. Tara mea are toate formele de relief, imbinate artistic. Parca ai zice c-a facut-o un artizan.

C(RAMPE) - LUIZA LUPU
Apropo, stiati ca Michelangelo nu credea ca este pictor adevarat? Pai daca nici Michelangelo nu era pictor adevarat, atunci nici Naomi Campbell nu poa’ sa spuna ca e neagra, nici Iliescu c-a avut trei mandate si nici tutunu’ ca dauneaza grav sanatatii!

Si acum, intr-o logica vizibila doar dinspre capu’ meu inspre exterior, tre sa zic ca eu ieri am votat pentru ca m-am gandit ca si Albertina a votat, asa cum, frumos, spune ea intr-un clip pe TVR 1. "Lapovita (dar si alte fenomene ale naturii, n.m.) nu poate fi aleasa", a zis ea, lovindu-ma cu o privire ingrozitor de convingatoare din propriul meu televizor (DIN PROPRIUL MEU TELEVIZOR!), ca adica sa fac bine sa ma duc sa votez.

Pai bine, bre, de ce nu zici asa? Zi, dom’ne, ca votezi, ca sa stiu sa ma duc si io! Desi pe mine m-ar fi interesat daca voteaza (si mai ales cu cine) doamna administrator din blocu’ meu. Pentru ca daca Albertina si doamna administrator din blocu’ meu voteaza, atunci eu ma duc teleghidata si pun stampile, convinsa fiind de cel putin doua lucruri: unu - ca daca votez or sa creada prietenii ca-s Albertina cand ma vad pe strada (chestie care-mi convine, ca ea e draguta si io-s naspeta si nu-i drept!) si doi - ca-ntr-un viitor cat de cat apropiat o sa ma fac si eu administrator de bloc, ceea ce-o sa-mi satisfaca setea mea de putere.

Deci o sa fiu draguta, o sa stiu cand ninge si cand ploua si, peste toate astea, or sa ma respecte si mai mult vecinii pentru ca-s autoritara (doamna Gheorghe, nu va suparati, da’ asa mi-a venit sa zic, io n-am nimic cu dumneavoastra, ba chiar va promit ca n-o sa mai uit niciodata sa v-aduc fix pe cinspe ale fiecarei luni formularu’ cu contoru’ de apa citit la zi).

Daca stau totusi sa fac o asociere cu un clip publicitar din care inteleg ca toti tampitii voteaza, tu de ce n-ai vota, nu pot sa nu ma-ntreb cum isi parcheaza Albertina masina. Pentru ca dac-o face ca fata aia din clip, atunci ma ofer s-o asist eu, in turul doi, la votare. Asa, stiu-eu-ce-partid s-ar putea baza pe voturile a cel putin doi tampiti - eu si ea. Dar, cum Albertina nu-i tampita, rezulta de-aici ca de fapt, stiu-eu-ce-partid s-ar baza pe cel putin votul unui tampit. Pe-al meu. Ce? Nu-i bine?

×
Subiecte în articol: arte