x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Despre americani

Despre americani

14 Apr 2009   •   00:00
Despre americani

La Editura Nemira a apărut recent colecţia "Ghidul xenofobului". Să vedem ce crede autorul Stephanie Faul despre urmaşii lui Columb...



Cum se văd ei pe ei. Aşa cum se cuvine unui popor format la origini din neadaptaţi, condamnaţi, aventurieri şi fanatici religioşi, americanii păstrează o pregnantă aură de noncooperare intransigentă. Americanii sunt mândri că sunt americani - a lor este cea mai bună ţară din lume -, dar fiecare individ îţi va dezvălui că el, personal, nu e deloc la fel ca restul conaţionalilor săi; el este diferit.

CARACTER. La fel ca orice altă naţiune, cea americană ştie că a ei este cea mai bună ţară din lume. Americanii au şi dovezi. Oameni din toate regiunile lumii fac sacrificii uriaşe pentru a putea veni în SUA, riscându-şi adesea chiar viaţa în decursul acestui proces. Ce alte dovezi ar mai fi necesare?! Americanii cheltuiesc mii de dolari pe cărţi, medicamente şi diverse forme de psihoterapie pentru a se simţi bine. Substanţa aflată pe locul al doisprezecelea în lista celor mai des prescrise medicamente psihiatrice în SUA este un antidepresiv.

VALORI.Automobilul, alături de casă şi grădină, constituie un element esenţial al visului american. Fiecare gospodărie din Statele Unite, fără excepţie, deţine cel puţin un vehicul.

MÂNCARE. Americanii abordează fiecare masă conştienţi că ceea ce mănâncă ori le face rău, ori - şi mai grav - îi îngraşă. Mâncarea contribuie la apariţia bolilor, în special a temutelor afecţiuni cardiace, şi niciodată nu poţi şti care înghiţitură se va dovedi fatală.

×
Subiecte în articol: arte