x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Dialog peste garduri

Dialog peste garduri

de Carmen Anghel    |    04 Apr 2013   •   14:19
Dialog peste garduri

Lumea oraşului stă faţă în faţă cu lumea satului. “De la arta brută la arta povera  sau Dialog peste garduri” este o expoziţie propusă de Muzeul Naţional al Ţăranului Român, iar autorii exponatelor sunt Ion Anghel şi Aurelian Buzăţoiu.

Ion Anghel, artist şi dascăl de la oraş, şi Aurelian Buzăţoiu, om bun de la ţară, expun împreună. Această “întâlnire exponabilă” “analizează conflictul între aparenţă şi realitate, născut din comparaţia sensibilităţii de la oraş cu cea de la ţară: ţăranul, adesea abrutizat comportamental, umblând în cizme prin noroiul de pe uliţă, este, uneori, mult mai sensibil decât majoritatea orăşenilor abrutizaţi sentimental şi programaţi să simtă în funcţie de reguli şi nevoi insuflate mecanic de moda prezentului, pierzând, de cele mai multe ori, orice contact cu sinele profund.” spun organizatorii.

Pentru Aurelian Buzăţoiu “evadarea creativă funcţionează la nivel de terapie în relaţie cu societatea şi vremurile, pe când în cazul lui Ion Anghel, intenţia este de a vindeca stereotipia şi insensibilitatea contemporană prin artă, de a răscoli calmul sau resemnarea privitorului, de a anula comoditatea certitudinii contemplative în favoarea unei stări de veghe culturale care cere un efort permanent atât de la creator, cât şi de la cel care receptează mesajele vizuale.”

Vernisajul expoziţiei are loc miercuri, 10 aprilie, la ora 18:00, la Sala Foaier, şi va putea fi vizitată în perioada 11 – 19 aprilie, de marţi până duminică, între orele 10:00 şi 18:00.


×