x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale DOLIU - A murit Michael Crichton

DOLIU - A murit Michael Crichton

07 Noi 2008   •   00:00
DOLIU - A murit Michael Crichton

Scriitorul american Michael Crichton, autor a zeci de romane de succes, între care “Jurassic Park”, a încetat din viaţă la Los Angeles, la vârsta de 66 de ani, informează AFP citat de Agerpres.



Michael Crichton a decedat “după o luptă curajoasă împotriva cancerului”, a precizat familia scriitorului într-un comunicat difuzat pe site-ul acestuia. Scriitorul era autorul a peste 10 best-seller-uri, care s-au vândut în peste 100 de milioane de exemplare în 30 de limbi străine şi este creatorul serialului de televiziune ER, alt succes mondial.

Medic, romancier şi cineast, născut la 23 octombrie 1942 la Chicago, Michael Crichton este considerat inventatorul tehno-romanului cu suspans. Crichton şi-a publicat primul best-seller în timp ce era încă student la medicină la Harvard, scris pentru a-şi finanţa studiile. În romanul său “Jurassic Park”, inspirator al unui film cu efecte speciale inovatoare care a cunoscut un succes planetar în 1973, Crichton imagina o serie de personaje vânate de dinozauri creaţi din urme genetice pe insula unui savant ambiţios.

×
Subiecte în articol: arte