x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Dramaturgul, vedetă la Buzău

Dramaturgul, vedetă la Buzău

de Maria Sârbu    |    05 Mai 2009   •   00:00

Ediţia din acest an a Galei "VedeTeatru", organizată între 16 şi 23 mai la Buzău de Teatrul "George Ciprian", cu sprijinul Ministerului Culturii, este dedicată dramaturgului vedetă.



Festivalul "VedeTeatru" are în centrul atenţiei "vedeta" - fie spectacol, regizor, actor, scenograf, compozitor de muzică de teatru, fie coregraf sau dramaturg - în relaţie directă cu publicul. Aceasta este explicaţia organizatorilor prin care se motivează evenimentul desfăşurat anual. A venit rândul dramaturgului să fie vedetă aici. Festivalul, competitiv ca de fiecare dată, include spectacole ale unor trupe cu succes la public, dar şi premiere.

În concurs

Printre titlurile selectate în concurs sunt "Camera de hotel" de Barry Gifford, regia Alexandru Dabija, cu Marcel Iureş în rolul principal (Teatrul Odeon); "Molto, gran' impressione" de Romulus Vulpescu, regia Dan Tudor (Teatrul Naţional din Bucureşti); "Titanic vals" de Tudor Muşatescu, regia Dinu Cernescu (Teatrul Nottara); "Un gigolo rusesc" după "Sirena şi Victoria" de Aleksandr Galin, regia Vladimir Petkov (Teatrul din Pazardjik, Bulgaria); "Sirena şi Victoria" de acelaşi Aleksandr Galin, cu Virgil Ogăşanu, Valeria Ogăşanu, Diana Lupescu (Teatrul "George Ciprian" din Buzău). Unul dintre spectacolele invitate în afara concursului este cel de la Teatrul Metropolis - "Peşte cu mazăre" de Ana-Maria Bamberger, cu Olga Tudorache şi Tamara Creţulescu.

×
Subiecte în articol: arte