x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale EUROPAfest, muzică la puterea a patra

EUROPAfest, muzică la puterea a patra

de Daniela Titire    |    11 Apr 2009   •   00:00
EUROPAfest, muzică la puterea a patra
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

jmEvents şi Casa Regală au organizat ieri, la Hotel Hilton din Bucureşti, o conferinţă de presă cu prilejul pregătirii Festivalului Internaţional EUROPAfest 2009 la Bucureşti, în perioada 7-13 mai.



FESTIVAL
EUROPAfest, muzică la puterea a patra
Daniela Titire
daniela.titire@jurnalul.ro0
jmEvents şi Casa Regală au organizat ieri, la Hotel Hilton din Bucureşti, o conferinţă de presă cu prilejul pregătirii Festivalului Internaţional EUROPAfest 2009 la Bucureşti, în perioada 7-13 mai.

EUROPAfest este organizat de jmEvents.ro şi se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Alteţelor Lor Regale Principesa Margareta şi Principele Radu.

"Cum v-aţi obişnuit deja în ultimii 16 ani, o avalanşă sonoră de cea mai bună calitate se va revărsa asupra Capitalei între 7 şi 13 mai. Eveniment unic în peisajul cultural românesc, festivalul internaţional EUROPAfest invită publicul larg la o terapie a simţurilor şi la o infuzie de ritmuri variate: blues, jazz, pop şi clasic. Muzica live va fi principalul cod de comunicare între cei peste 300 de muzicieni din 40 de ţări şi publicul larg", a declarat Luigi Gageos în deschiderea conferinţei.

Anul acesta, concertele se vor desfăşura la Sala Auditorium a MNAR, la Ateneul Român, precum şi la Hard Rock Cafe. Printre artiştii care şi-au anunţat prezenţa se numără Adio String Quartet (Austria), Virtual Jazz Band (Marea Britanie), Trio Elf (Germania), Stelzhamma (Austria), Chabliz (Olanda), Marcian Petrescu & Trenu de Noapte (România), Anne Czichowsky & Jazzpartout (Germania) şi Sidesteps (Austria).

SĂRBĂTOARE
Deschiderea festivalului va avea loc la 7 mai, cu un concert dedicat sărbătoririi Zilei Europei, realizat în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România. Va urma Bucharest International Jazz Competition, concurs aflat la cea de-a treia ediţie, şi care promite să reunească, pe lângă numeroase instrumente de percuţie şi suflat, multă improvizaţie. În concurs s-au înscris 18 trupe, reprezentând 24 de ţări. De asemenea, în cadrul Jeunesses International Music Competition, publicul va descoperi peste 60 de tineri interpreţi, anul acesta fiind organizat concursul de vioară. Ca în fiecare an, manifestarea oferă tinerilor muzicieni sprijin într-un moment în care a alege muzica clasică reprezintă o provocare, şi îşi propune descoperirea şi promovarea noilor valori pe scena muzicii clasice internaţionale.

Festivalul se va încheia la 13 mai cu Gala Laureaţilor, o seară a emoţiilor, în care vor fi anunţaţi câştigătorii concursurilor şi vor fi premiate munca şi talentul muzicienilor. Principesa Margareta va înmâna cu această ocazie Diploma de excelenţă pentru susţinerea culturii.

EUROPAfest 2009 este un proiect realizat cu suportul programului Cultura 2007 - 2013 al Uniunii Europene.

×
Subiecte în articol: arte