x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Eveniment - Sibiul, lansat oficial la UNESCO

Eveniment - Sibiul, lansat oficial la UNESCO

de Sebastian S. Eduard    |    29 Noi 2006   •   00:00
Eveniment - Sibiul, lansat oficial la UNESCO
Corespondenta din Paris
Ieri, Maison de la UNESCO a gazduit evenimentul de prezentare a programului "Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007", organizat de Ministerul Culturii si Cultelor in colaborare cu Delegatia Permanenta a Romaniei de pe langa UNESCO.

La eveniment au fost invitati peste 250 de membri ai delegatiilor permanente de pe langa UNESCO, precum si reprezentanti ai mass-media din Franta si din Romania. Delegatia romana este condusa de ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, si de comisarul guvernamental al programului - Sergiu Nistor. Astfel, Sibiul, unul dintre cele mai mari si mai re-prezentative situri arhitecturale medievale din Europa, candideaza pentru a fi inclus pe lista ansamblurilor monumentale din patrimoniul mondial UNESCO. Comunicarea vizuala a orasului Sibiu va fi asigurata prin vernisarea expozitiei "Sibiu, Tanar din 1191", prezenta pentru a patra oara in mediul international, dupa Strassbourg, Patras si Berlin.

SARBATOARE. Evenimentul de promovare a programului va beneficia si de un context favorabil Romaniei, determinat de receptia prilejuita de prezentarea acad. prof. univ. dr. Nicolae Manolescu, noul ambasador al Romaniei la UNESCO, delegatiilor permanente si totodata sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei la UNESCO.

×
Subiecte în articol: arte unesco