x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Exclusive - Kathryn Erbe din Lege şi Ordine se destăinuie

Exclusive - Kathryn Erbe din Lege şi Ordine se destăinuie

20 Sep 2008   •   00:00
Exclusive - Kathryn Erbe din Lege şi Ordine se destăinuie

După ce timp de şapte sezoane a interpretat rolul detectivului Alexandra Eames, din serialul “Lege şi Ordine: Intenţii criminale”, Kathryn Erbe priveşte poliţiştii ca pe nişte colegi.



După ce timp de şapte sezoane a interpretat rolul detectivului Alexandra Eames, din serialul “Lege şi Ordine: Intenţii criminale”, Kathryn Erbe priveşte poliţiştii ca pe nişte colegi.

Cum îţi afectează viaţa personală faptul că interpretezi un personaj atît de cunoscut? Sînt oamenii intimidaţi atunci cînd te văd pe stradă?


Nu cred că oamenii sînt intimidaţi de mine.

Dată fiind duritatea personajului din serial sînt copiii tăi mai cuminţi cînd eşti în preajma lor?

Mi-aş dori să fie.

În alte seriale “Lege şi ordine” se schimbă destul de mult actorii şi implicit personajele. Cît de important este faptul că voi sînteţi o echipă de la început?

Sînt foarte fericită că este aşa. Avem un job dificil şi durează ceva pînă cînd doi actori ajung să se completeze reciproc. Totodată am înţeles că nu puteam avea o viaţă personală dacă noi muncim în fiecare zi. Aşa că am căutat o soluţie pentru a le aveam pe amîndouă. Iar după atîţia ani de “Lege şi Ordine”, eu, Vicent (D’Onofrio) şi restul echipei sîntem ca o familie şi lucrăm foarte bine împreună.

După atît de mulţi ani în care aţi fost detectivi, vă simţiţi asemeni poliţiştilor adevăraţi? Au fost situaţii în care oamenii legii te-au tratat într-un mod colegial fără să te amendeze spre exemplu dacă ai parcat într-un loc nepermis?

Am primit ajutor cînd mi-am făcut paşaportul. Este uimitor totuşi cîţi apărători ai legii urmăresc acest serial.

Crezi că a ajutat serialul faptul că a fost filmat în New York?

Bineînţeles. În fiecare zi am primit ajutor din partea celor care locuiesc în acest oraş. În acelaşi timp, oamenilor le-au plăcut micuţele petreceri pe care le-am filmat în apartamentele lor. Într-un cuvînt, am primit tot suportul de care am avut nevoie, doar dacă nu le blocam uşile sau nu le ocupam locurile de parcare, pentru că atunci chiar se enervau.

Sezonul trecut atît Alex, cît şi Bobby s-au confruntat cu numeroase probleme. Cum vor afectaţi eroii noştri atît individual, cît şi din punctul de vedere al relaţiei dintre ei?


Sincer nu ştiu. Am filmat abia trei episoade pînă acum şi nu ştiu cum vor decurge lucrurile în continuare. Indiferent însă de cum se va încheia, sînt convinsă că ei doi se vor respecta mai mult decît pînă acum şi, în acelaşi timp, vor şti că pot conta pe celălalt mai mult ca oricînd. De asemenea, vor forma o echipă mult mai sudată pentru că rănile sînt mult mai vizibile. Nu pot spune mai mult întrucît nu ştiu mai multe. Scenariştii nu ne spun niciodată ce se va întîmpla cu cei doi eroi.

Faptul că în noul sezon se insistă mai mult pe viaţa privată a personajului te-a făcut să abordezi altfel rolul? Poţi să ne spui mai multe despre aceste schimbări?

Pînă acum Eames s-a aplecat prea mult asupra muncii sale, uitînd într-un fel de familie. Totodată privea lucrurile cam rigid împărţind totul în bine sau rău. N-aş putea spune totuşi că acest mod de a trăi este neapărat greşit, însă mi-aş dori ca ea să înceapă să se bucure de viaţă. Acum mă gîndesc cum să-i fac loc acestei noi laturi a personalitaţii ei, fără a aduce totuşi prea multă lumină emoţională.  

V-a ajutat faptul că în serial a apărut cea de-a doua echipă şi că nu mai sînteţi nevoiţi să munciţi tot timpul?


Da, eram morţi de oboseală. Acum, după ce au venit şi ei, sîntem mult mai entuziaşti, sîntem mult mai fericiţi pentru că vieţile noastre private nu mai au de suferit ca atunci cînd nu mai ajungeam acasă din cauza lipsei timpului.

Există rivalitate între cele două echipe? Vorbiţi între voi?


Vorbim foarte mult. De fapt, trebuie să stăm separaţi, există echipe de securitate care ne păzesc. Glumesc! Sincer mulţumim Domnului pentru că există cea de-a doua echipă întrucît nu putea face totul singuri.

Cum reacţionează oamenii cînd le trasformaţi apartamentele în studio?

Cîteodată îşi invită prieteni la un pahar de vin în timp ce noi filmăm. Se întîmplă ca proprietarii să nu fie acasă, adică în timpul filmărilor să locuiască la hotel, dar se şi întîmplă ca odraslele lor să doarmă în camera alăturată, viaţa lor merge mai departe. De cele mai multe ori, după ce se termină înregistrarea, urmărim pe monitor ce se petrecut peste zi, parcă am fi cu toţii la o mică petrecere.

Care a fost cel mai înfricoşător moment al filmărilor?


Într-o zi o bucată de metal a zburat dintr-o clădire. Aproape că l-a decapitat pe Vicent. A fost înfricoşător.

Faptul că glumiţi în timpul filmărilor vă ajute să treceţi mai uşor peste scenele dure?

Cred că da, însă nu este ceva conştient. Însă Mike Struk, specialistul nostru în riminalistică, şi care a lucrat ca detectiv foarte mulţi ani ne-a spus că umorul este singura cale de a rămîne întreg atunci cînd ai de-a face cu astfel de lucruri. Vreau să spun că nu este uşor să intri într-un apartament în care se găseşte un cadavru în putrefacţie. Cred că scenariul ar trebui să includă mai multe glume întrucît poliştii adevăraţi chiar asta fac, altfel nu şi-ar putea menţiune moralul ridicat.

Traducerea şi adaptarea Adrian Văduva

×
Subiecte în articol: arte