x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Expoziţie a artistului Bogdan Lascăr la hotel Armani din Burj Khalifa Tower din Dubai

Expoziţie a artistului Bogdan Lascăr la hotel Armani din Burj Khalifa Tower din Dubai

de Oana Georgescu    |    31 Mar 2011   •   18:34
Expoziţie a artistului Bogdan Lascăr la hotel Armani din Burj Khalifa Tower din Dubai
Sursa foto: Oana Georgescu/

În acest week-end, sala Ballroom a exclusivistului hotel Armani din incinta Burj Khalifa Tower din Dubai va găzdui un eveniment cu totul special. Consulul general al României, Gabriel Aldea, va organiza duminică seara vernisajul expoziţiei "Neurophysiologic Neo-Opera of Shapeings” a artistului român contemporan Bogdan Lascăr. Acesta va expune 31 de lucrări (dimensiuni 5 m/3m, 4m/2m şi 2m/2m), însoţite de proiecţii de film (visuals) de 6 minute. După acest vernisaj, lucrările sale vor fi expuse timp de două săptămâni la ATRIUM Gallery din incinta Dubai International Financial Centre (DIFC).

Acesta este primul eveniment de artă desfăşurat în clădirea Burj Kalifa, la hotel Armani şi cu atât mai meritoriu este faptul că protagoniştii sunt români. Este vorba despre consulul General al României în Dubai – Gabriel Aldea, organizatorul acestui eveniment, de artistul Bogdan Lascăr - distins în 2005 la Atena cu Medalia de Aur UNESCO, dar şi de reprezentantul hotelului Armani, gazdă în premieră a unui vernisaj, românul Mircea Canduleţiu, director Residences&Club Armani hotel Dubai, unul dintre cele mai luxoase din lume şi pe care însuşi Giorgio Armani îl vede ca pe o moştenire şi o încununare a întregii activitităţi. Hotelul are o suprafată de 40.000 mp, 160 de apartamente şi camere de oaspeti, 144 de camere, un Armani Spa, un club privat, cinci restaurante şi un club de noapte, toate fiind mobilate cu piese din colecţia “Armani Casa”.

La acest Neo-Contemporany Visual Art Event – aşa cum este numit de artist, sunt invitaţi peste 250 de înalţi diplomaţi (ambasadori, şefii celor 61 de Consulate Generale din Dubai), preşedinţii Departamentelor de Cultură şi Artă şi Directorii Generali ai Camerelor de Comerţ din Dubai şi din Sharjah, înalţi funcţionari ai Casei Rulerului Emiratului Dubai (şeicul Mohammed Bin Rashid Al Maktoum), oameni de afaceri, parteneri ai României sau potenţiali investitori în ţara noastră, ziarişti, membri marcanţi ai comunitătii româneşti din Dubai. “Ţin să vă spun că au confirmat prezenţa Khaldoun Tabari, Chairman "Drake&Scull" şi CEO of the year 2010 în Orientul Mijlociu, Jean Samman, CEO Byblos Hospitality, cunoscuta reţea de hoteluri şi restaurante din Dubai, Mian Mohammed Munir, CEO MIH Building Materials care are afaceri cu România, Micky Jagtiani, Preşedintele fondator al Grupului Landmark, care include cele mai mari reţele de magazine, Brian LaBelle, Senior Vice President şi Majid Al Mualla, Vice President la Emirates Airlines sau Hamdi Osman, Vicepresedintele FedEx” – ne-a spus domnul Gabriel Aldea, Consulul General al României în Dubai.

Bogdan Lascăr este nimeni altul decât fiul binecunoscutului doctor plastician Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă a Spitalului Floreasca şi preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, S-a născut la Bacău în 1974 şi a absolvit în 1998 Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, an în care a devenit şi resident al Uniunii Artiştilor Plastici din România. Timp de doi ani (2004-2006) a fost profesor asistent la Catedra de Sculptură al UNAB, iar din 2003 este Director de Creaţie al Clinicii de Chirurgie "Prof.Dr.Lascăr" din Bucureşti. Deloc întâmplător se scria despre arta sa: “Lucrările lui Bogdan Lascăr sunt ca nişte anatomii pe care îţi vine să le diseci, să introduci pur şi simplu mâna fără mănuşă şi să desprinzi maţele de culoare ca să vezi mai bine ce se află dincolo de ele. Să vezi poate inima lucrării, ideea de la care a pornit, totul iar apoi să simti cum pulsează sângele prin toate venele organismului”…

În 1999 a avut prima expoziţie personală (130 de lucrări) în Sala "Constantin Brâncuşi" a Palatului Parlamentului, urmată de o alta la galeriile “Hanul cu tei”. La începutul anilor 2000 Bogdan Lascăr s-a remarcat cu “operele” sale de body-painting la diferite fashion-show-uri, a mai avut expoziţii personale şi de grup la Constanţa (în 2000, Muzeul de Artă, Sala "Atelier 35") şi la Bucureşti. Avea să triumfe în Grecia, la Atena, unde a fost invitat să expună de către UNESCO Club of the Department of Piraeus and Islands şi a fost distins cu Medalia de Aur UNESCO. Lucrările lui se află în colecţii particulare din România, Germania, Grecia, USA, Anglia şi Brazilia.

×