x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Expoziţie pe telefonul mobil

Expoziţie pe telefonul mobil

de Mircea Opris    |    27 Ian 2011   •   17:24

Timişoara este destinaţia finală pe harta expoziţiei itinerante “De la primele scrieri la multimedia ­ O scurtă istorie a comunicării şi mai mult...”. Expoziţia este o premieră tehnologică absolută, care permite vizionarea celor mai importante colecţii muzeale din Transilvania şi Banat direct pe telefonul mobil.

Experimentul cyber-cultural este organizat de către Institutul Multimedia Româno-Elveţian şi Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, se deschide marţi, în 1 februarie, de la ora 18, la Palatul Baroc din Timişoara, în Muzeul de Artă.

Expoziţia s-a bucurat de un mare succes la muzeele din Deva, Sighişoara, Cluj-Napoca şi Sibiu, dar şi la Geneva, în Elveţia, la sediul mondial al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor. Elementul inedit al expoziţiei constă în faptul că ea poate fi vizionată, în premieră pentru publicul din România, cu ajutorul telefonului mobil şi al tehnologiilor informatice elveţiene de ultimă generaţie. Codul de bare 2D, aplicat exponatelor precum şi pe afişe, panouri, fluturaşi, postere stradale, oferă o interfaţă accesibilă pentru telefoanele mobile cu conexiune la internet. Exponatele din muzeu apar pe ecranul telefonului atât pe tehnologia WAP, cât şi şi pe cea WEB. Un tur virtual prin expoziţie e accesibil pe www.multimediahistory.org.

×