x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Festival / Dialoguri teatrale la Bienala "Reflex"

Festival / Dialoguri teatrale la Bienala "Reflex"

de Maria Sârbu    |    14 Mar 2009   •   00:00

Trupe de teatru din România, Ungaria, Polonia, Cehia şi Germania vor participa la prima ediţie a Bienalei de Teatru "Reflex", organizată la Sfântu-Gheorghe între 17 şi 29 martie de Teatrul "Tamási Áron", care împlineşte 60 de ani de la înfiinţare.




Credit: Bartlomiej Sowa

Acest festival, gândit a fi desfăşurat o dată la doi ani, îşi propune să prezinte "o imagine de ansamblu a teatrului contemporan din estul şi centrul Europei şi să ofere publicului spectacole inedite". Au fost selectate producţii premiate în ţările respective de criticii de specialitate. Importanţa evenimentului este dată şi de seminarul Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru, susţinut pentru tinerii critici, timp de cinci zile (24-28 martie), cu tema: "European Theatre between East and West/Teatrul European între Est şi Vest".

Programul impresionează atât prin numele autorilor, titlurile spectacolelor, cât şi print numele companiilor. Teatrul "Katona József" din Budapesta vine cu Goldoni – "Ultima noapte a carnavalului"; Stary Teatr din Cracovia (foto) şi Deutsches Theater din Berlin cu Eschil – "Orestia"; Divadlo Komedie din Praga cu Kafka –" Procesul"; Teatrul Odeon din Bucureşti cu Ionesco – "Cinci piese scurte".  

Vor prezenta spectacole şi Scena Plastyczna KUL din Lublin, Teatrul "József Attila" din Budapesta, Teatrul M-Studio şi Teatrul "Andrei Mureşanu" din Sfântu-Gheorghe şi desigur teatrul gazdă. Programul evenimentelor conexe cuprinde concerte ale diferitor formaţii, vernisajul expoziţiei de afişe de la mari festivaluri europene organizate în 2007 şi 2008, precum şi o expoziţie cu fotografii de spectacol. O dezbatere despre cei 60 de ani ai Teatrului "Támasi Áron" va avea loc în a doua zi a festivalului.

×
Subiecte în articol: arte