x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Festivalul de folk "Om bun", ediţia a XVII-a

Festivalul de folk "Om bun", ediţia a XVII-a

de Alex Revenco    |    20 Dec 2007   •   00:00

De luni pănă miercuri, folkul a fost la el acasă la Teatrul Creangă, iar lupta pentru premii a fost mai aspră ca de obicei, la asta contribuind valoarea celor 15 concurenţi veniţi din toată ţara şi chiar din Statele Unite.

De luni pănă miercuri, folkul a fost la el acasă la Teatrul Creangă, iar lupta pentru premii a fost mai aspră ca de obicei, la asta contribuind valoarea celor 15 concurenţi veniţi din toată ţara (Alba-Iulia, Craiova, Slatina, Tărgu Ocna, Sebeş, Bucureşti) şi chiar din Statele Unite. Este vorba despre Elisabeta Piroşca, o fostă laureată "Om Bun", actualmente studentă la Conservatorul din Boston, care a venit in ţară special pentru festival. Pentru că la ora inchiderii ediţiei seara de gală era in curs de desfăşurare, primele două zile sunt prezentate pe scurt. Deşi toţi concurenţii au venit bine pregătiţi la "Om Bun", juriul, condus de Titus Andrei, a delimitat (in urma unor dezbateri aprinse, ca de obicei) invingătorii de invinşi, pe care ii vom afla din ziarul de măine.

Andrei Păunescu a deschis prima seară, plină de aplaudate recitaluri susţinute de consacraţi ai genului: Vali Şerban, Mircea Vintilă & Brambura, Victor Socaciu şi al său Birou Executiv (alcătuit din valoroşi muzicieni ex - Bosquito, actualmente Bandidos), Vasile Şeicaru, Tatiana Stepa. După a doua serie de concurenţi, marţi a fost seara dedicată noului val al folkului romănesc cu Dani Făt, Eugen Avram, Ţapinarii, Dinu Olăraşu, Daniel Iancu şi Gashkademia de folk, la "inchidere" jucănd inegalabila Ada Milea. Recitalul Adei, incheiat după miezul nopţii, a inclus un compendiu al recentului show "Nasul" după Gogol. "Om Bun" este organizat de fundaţia cu acelaşi nume şi sprijinit de partenerii OTV, Radio Romănia Actualităţi, Jurnalul Naţional, Secretariatul de Stat pentru Revoluţionari, Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor.

×
Subiecte în articol: arte