x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Festivalul Enescu, inclus într-o selecţie a celor mai prestigioase destinaţii turistice culturale

Festivalul Enescu, inclus într-o selecţie a celor mai prestigioase destinaţii turistice culturale

23 Ian 2011   •   17:15

Festivalul Internaţional "George Enescu", ediţia 2011 (1-25 septembrie), a fost inclus într-o selecţie anuală a celor mai prestigioase destinaţii turistice tematice - culturale, muzicale şi artistice -, realizată de revista economică austriacă Gewinn, transmite Mediafax.

Selecţia apare în primul număr din acest an al amintitei reviste, cu periodicitate lunară. Deşi nu este un clasament propriu-zis, România este pe locul al 16-lea ca destinaţie, recomandată pentru Festivalul Enescu din acest an. Recomandarea este însoţită de o imagine a sălii de concerte a Ateneului Român, iar articolul are titlul: "Holender dirijează Bucureştiul".

"Evenimentul cultural de vârf al anului în România este Festivalul «George Enescu», care va avea loc la Bucureşti. Evenimentul dedicat muzicii clasice, care este renumit pe plan mondial, îl are ca director pe nimeni altul decât Ioan Holender şi se desfăşoară din doi în doi ani, ajungând la ediţia cu numărul 20", se arată în articolul din revista Gewinn.

Alături de această prezentare mai apar informaţii despre ofertele de cazare, servicii turistice, hotelul partener al festivalului, posibilităţi de rezervare a locurilor, informaţii despre achiziţia biletelor, datele la care acestea vor fi puse în vânzare, precum şi un link spre site-ul festivalului.

Revista Gewinn apare în peste 60.000 de exemplare, din care aproape 38.000 de exemplare se distribuie pe bază de abonamente. Conform datelor media, revista numără 414.000 de cititori, având o cotă de piaţă de 5,9%.

Campania internaţională de promovare a Festivalului Internaţional "George Enescu" 2011 a început în octombrie pe canalul CNN şi va continua pe Euronews, Eurosport, Mezzo, Radio France Internationale, Deutsche Welle.

Festivalul "George Enescu" este coordonat de Agenţia Artexim, subordonată  Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, sub direcţia lui Mihai Constantinescu, în timp ce preşedinte şi director artistic al evenimentului este Ioan Holender.

×
Subiecte în articol: festivalul george enescu