Editia a XVII-a a Festivalului si Concursului International "George Enescu" incepe duminica, 4 septembrie, ora 19:30, la Sala Palatului, cu un concert sub bagheta lui Horia Andreescu. La eveniment sunt invitati internationali de renume.
Printre participantii acestei editii se numara Orchestra Nationala Radio, Cvartetul "Stradivari" si Ansamblul "Schubert". Dar si solisti recunoscuti pe plan international: Dmtri Sitkovetsky, Uto Ughi sau Augustin Dumay. Dirijorul, Alexandru Lascae, va putea fi urmarit in timpul Galei Finale, din 11 SEPTEMBRIE. Spectacolul pe care il va conduce se desfasoara pe scena Ateneului Roman, la ora 16:00. Pretul biletelor variaza de la o categorie la alta. Pentru cele mai bune locuri, spectatorii vor plati 500.000 de lei vechi, insa la unele spectacole pretul biletelor ajunge pana la 1.000.000 de lei vechi. PROGRAM. Luni, 5 septembrie, ora 18:00, pe scena Operei, publicul va putea urmari "Oedipe" de George Enescu, interpretata de Corul si de Orchestra Operei Nationale din Bucuresti. In rolul lui Oedipe, Esa Ruutunnen. Iar la ora 17:00, la Teatrul National "I.L. Caragiale", are loc un recital al Juliei Migenes in spectacolul "LA Argentina-Tango". De asemenea, vor fi si spectacole de balet. Marti, la Teatrul National "I.L. Caragiale", ora 19:00, trupa "Eifman" va juca "Giselle Rouge". Iar la 12 septembrie, ora 17:00, la Ateneul Roman, iubitorii de jazz se vor putea bucura de "Nigel Kennedy Jazz Project". Marti, 13 septembrie, nu este o zi cu ghinion, dimpotriva, este o ocazie sa ii putem asculta pe cei de la Straatskapelle Dresden, dirijati de Myung-Whun Chung. Spectacolul va avea loc la ora 19:30. Celebrul clarinetist Aurelian Octav Popa se regaseste in spectacolul din 16 septembrie, alaturi de Cvartetul "Voces", la ora 17:00. Finalul concursului este la 10 septembrie, la Sala "George Enescu" a Univesitatii de Muzica Bucuresti. Sectiunea de vioara va avea loc la ora 10:00, iar cea de pian la 13:00. NOUTATI. Festivalul de anul acesta aduce noutati in ceea ce priveste gama de produse marca "Enescu". Cu spijinul ministrului Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, au fost tiparite carti, caiete de lucrari inedite scrise de Enescu si DVD-uri cu imagini din editiile precedente ale festivalului.
Citește pe Antena3.ro
HRANA SPIRITUALA CU ARTA SI CULTURA
|
Adrian Iorgulescu considera acest festival "o oglinda a unei multitudini de gusturi, care poate fi considerata si un punct de plecare a unei panoramari a noii editii Enescu". Muzeul National "George Enescu", Ministerul Culturii si Cultelor si Institutul Cultural Roman au spijinit acest festival. Directorul operei de Stat din Viena, Holender, considera acest festival un nou prilej de "hranire spirituala cu arta si cultura". De asemenea, el este de parere ca "absenta concursurilor de canto nu este un punct slab al festivalului, intrucat muzica lui Enescu nu este cea mai potrivita vocii umane". La aceeasi conferinta de presa menita sa anunte deschiderea festivalului, dl Holender a facut un anunt in ton cu evenimentul: scriitorul Mihai Cozma a scos o carte care contine selectii ale operei lui Enescu.
|