x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Gest nobil - Folkistii aduna bani pentru sinistrati

Gest nobil - Folkistii aduna bani pentru sinistrati

de Cristina Ologeanu    |    28 Iul 2005   •   00:00
Gest nobil - Folkistii aduna bani pentru sinistrati

Marti seara, greii folkului romanesc au sustinut un spectacol caritabil la sala ARCUB din Capitala. Cele 80 de milioane de lei stransi in urma concertului vor fi folositi pentru sprijinirea famiilor din comuna Nanesti afectate de inundatii.

Ducu Bertzi, Mircea Baniciu, Mircea Vintila, Alexandru Andries, Nicu Alifantis, Doru Stanculescu, Sorin Minghiat, Ada Milea, Florin Chilian, Marius Batu si Mihaela Mihai au pus umarul la ajutarea unor familii din judetul Vrancea afectate de furia apelor. Mai bine spus, si-au pus talentul la bataie. Sub aripa Sindicatul Artistilor Liber Profesionisti din Romania, Mihaela Mihai, in calitate de presedinte, a organizat la sala ARCUB un spectacol de zile mari. In conditiile in care la doi pasi a avut loc un spectacol gratuit pentru public, in conditiile in care fiecare spectator venit la ARCUB a scos din buzunar suma de 500.000 de lei vechi pentru un bilet, sala a fost plina, astfel incat concertul caritabil al folkistilor poate fi considerat un succes. In plus, Mihaela Mihai ne-a declarat ca acesta este doar primul concert caritabil, urmand ca in septembrie sa fie organizat unul similar.

Publicul, in mare parte tanar, a apreciat spectacolul de calitate oferit de folkisti, cerand bisuri dupa bisuri. Printre cei care au platit bilete s-a numarat si fotbalistul Gica Popescu. Desi nu a mai ajuns la cantare, Popescu a achizitionat 25 de bilete. Si fostul premier si-a cumparat un bilet, dar sedintele de partid l-au impiedicat sa ajunga la ARCUB.

×
Subiecte în articol: arte