x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Grigorescu – peste 150.000 de euro

Grigorescu – peste 150.000 de euro

14 Mar 2011   •   19:57
Grigorescu – peste 150.000 de euro

Lucrarea „La marginea pădurii” (92,5 x 72,5 cm), cea mai mare pictură semnată de Nicolae Grigorescu care apare pe piaţa de artă, va fi scoasă la vânzare pe 23 martie în cadrul licitaţiei de primăvară Artmark.

Pictura aparţine perioadei de după întoarcerea lui Grigorescu de la Barbizon şi este datată cu apro­xi­ma­ţie între 1868 şi 1872, fiind o lucrare emblematică pentru etapa din creaţia maestrului marcată de realismul ficolii de la Barbizon şi de principiile Impresionismului.

Este totodată una dintre lucrările prin care Grigorescu a impus genul peisajului în mediul artistic autohton, punând astfel bazele picturii româneşti mo­derne.

De o importanţă deosebită prin valoarea sa artistică şi contextul în care a fost realizată, „La marginea pădurii” este estimată la o valoare cuprinsă între 150.000 şi 250.000 de euro şi promite să doboare recordurile pieţei româneşti de artă. Valo­rosul tablou este dorit atât de colec­ţio­narii de opere ale marilor maeştri ai picturii româneşti, cât şi de inves­tito­rii care se orientează către lucrări de prestigiu pentru a-şi securiza li­chi­dităţile. O parte semnificativă a pic­turilor similare ca dimensiuni reali­zate de Grigorescu se află în colec­ţiile muzeale.

Licitaţia de primăvară va avea loc la J.W. Marriott Bucharest Grand Hotel miercuri, 23 martie.

×
Subiecte în articol: arte