x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Hruşcă a adus magia iernii, aseară, pe scena Sălii Palatului

Hruşcă a adus magia iernii, aseară, pe scena Sălii Palatului

12 Dec 2010   •   18:37

Peste 4.000 de persoane au umplut aseară Sala Palatului şi au aplaudat îndelung frumoasele colinde cântate de artistul maramureşean. Românii îl iubesc şi se vede: anul acesta el va susţine până la sfărşitul lunii decembrie aproape 40 de concerte!

Florile Dalbe, Trei Păstori şi Afară Ninge Liniştit sunt doar câteva dintre colindele care au umplut de bucurie şi emoţie inimile spectatorilor ce au fost prezenţi în sala de spectacol a Sălii Palatului.

Nu există cuvinte care să exprime sensibilitatea şi căldura cu care Hruşcă îşi interpretează cântecele culese de pe plaiurile maramureşene, de la străbunii satelor! Acesta le-a transmis un mesaj adulţilor aflaţi în sală, rugându-i să-şi lase copiii să meargă să colinde de Sărbători. Aproape după fiecare piesă el a povestit despre tradiţiile româneşti şi urările de belşug, sănătate şi rodire şi a îndemnat publicul să nu le dea nicicum uitării.

Cel mai emoţionant moment al serii a fost când Ştefan Hruşcă a rostit câteva cuvinte despre mentorul său, Adrian Păunescu, care i-a fost mai mult decât un prieten. A cântat apoi poate cea mai emoţionantă piesă a sa, Rugă pentru părinţi, urmată de Întoarcerea ţăranului. A povestit despre cum l-a cunoscut pe marele poet şi despre cum au scris împreună poezii, toate acestea cu emoţie în glas şi cu lacrimi în ochi.

Spre sfârşitul concertului şi-a făcut apariţia şi ninsoarea; în sală au început să coboare mii de fulgi de zăpadă artificială, special creaţi pentru acest spectacol. Neaua ce cadea de sus i-a emoţionat şi mai mult pe maturi, iar pe copiii aflaţi în sală i-a bucurat. Ştefan Hruşcă a ieşit de pe scenă în ropote de aplauze şi urmărit de privirile admirative ale publicului ce-şi va aminti cu drag de recitalul de colinde al lui Ştefan Hruşcă.

Unic, original şi tradiţional, Hruşcă va rămâne pentru totdeauna în sufletul admiratorilor săi. “Concertul a fost minunat! Înălţător! Extraordinar! Superb! Te umple de bine! Am vărsat şi o lacrimă...”, a declarat după concert, emoţionată, o spectatoare.

×
Subiecte în articol: hruşcă