x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

12 Iul 2008   •   00:00

BEST OF THE BOOKERS. Romanul "Copiii din miez de noapte" al scriitorului anglo-indian
Salman Rushdie a fost încoronat drept cel mai bun volum care a cîştigat vreodată Booker Prize, obţinînd premiul "Best of the Bookers", în cadrul celei de-a 40-a ediţii. Cel de-al doilea roman semnat Rushdie şi cel care l-a făcut celebru în lumea literară, a mai fost distins cu Booker Prize în 1981 şi cu The Booker of Bookers în 1993.



BEST OF THE BOOKERS. Romanul "Copiii din miez de noapte" al scriitorului anglo-indian
Salman Rushdie a fost încoronat drept cel mai bun volum care a cîştigat vreodată Booker Prize, obţinînd premiul "Best of the Bookers", în cadrul celei de-a 40-a ediţii. Cel de-al doilea roman semnat Rushdie şi cel care l-a făcut celebru în lumea literară, a mai fost distins cu Booker Prize în 1981 şi cu The Booker of Bookers în 1993. (S.S.E.)

SUPRAVIEŢUITORUL. Filmul "Supravieţuitorul" de Sergiu Nicolaescu va rula în grădinile de vară ale staţiunilor de pe litoral, primul spectacol urmînd să aibă loc la 13 iulie, la Grădina de vară Albatros din Mamaia. Vizionat pînă acum de 26.000 de români, filmul va mai rula în grădinile de vară Eforie Nord, Mangalia, Jupiter şi Costineşti. (S.S.E.)

 FIGURI PRINCIARE. Alteţele Sale Regale Principesa Margareta şi Principele Duda s-au aflat ieri la închiderea expoziţiei  "Culorile războiului. Pictori români pe fronturile celui de-al doilea război mondial", găzduită de Galeria Artelor a Cercului Militar Naţional şi organizată de unul dintre cei mai tineri şi înverşunaţi colecţionari de artă din România, Adrian Buga. Au fost expuse pentru prima oară peste 150 de lucrări aparţinînd unor nume cunoscute ale artelor plastice româneşti (Alexandru Ciucurencu, Dumitru Ghiaţă, Ion Musceleanu etc), care au însoţit armata română în campaniile din anii 1941-1945. (R.I.A.)

INELUL CU DIAMANT. Astăzi, de la ora 20:00, la Euforia TV va fi difuzat cel de-al doilea episod al reality-show-ului "Inelul cu diamant". Cele nouă fete rămase în concurs îşi vor da silinţa să-l convingă pe milionarul Robert Negoiţă că ele merită inelul de 11.000 de euro. După ce şi-au arătat talentele ascunse şi pe cele de gospodină, fetele au demonsrat că au şi curaj. Ele au defilat în rochii de seară în faţa minerilor de la mina de sare Praid. (C.S.)

GO FRESH! În această vară revista Eve le propune cititoarelor un stil de viaţă sănătos, fresh. Astăzi, amatorii de dansuri latino pot lua lecţii în Mamaia, pe plaja Dove de la Cucaracha. Dana Săvuică, director editorial al revistei Eve, va fi acolo împreună cu cititoarele revistei. "Trezeşte-ţi simţurile, go fresh! este îndemnul Eve. Iar femeia Eve nu stă degeaba nici în vacanţă, ci se relaxează dansînd, de exemplu", a declarat Dana Săvuică. (C.S.)

×
Subiecte în articol: arte