x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

17 Iul 2008   •   00:00

17 iulie 2008:Teo Trandafir a plecat în caravana pe care o pregăteşte de ceva vreme, pentru a le întinde o mînă de ajutor copiilor cu rezultate deosebite, dar care sînt în dificultate

VORBEŞTE CU TEO. Teo Trandafir a plecat în caravana pe care o pregăteşte de ceva vreme, pentru a le întinde o mînă de ajutor copiilor cu rezultate deosebite, dar care sînt în dificultate. "Campania îşi propune să descopere copii cu potenţial nelimitat, dar extrem de limitaţi din punct de vedere material. Aceste cazuri vor fi difuzate în toamnă. Nu vom rezolva fundamental problema, dar o vom lansa în faţa telespectatorilor. Pînă la urmă, acesta este rolul media", a declarat Teo. Vedeta Prima TV va ajunge la Tîrgu-Mureş (17-18 iulie), Iaşi (24-25 iulie) şi Constanţa (31 iulie-1 august). (A.V.P.)

 
PREMIAT. Constantin Duţu, membru CNA, a primit Marele Premiu al Festivalului de Balet de la Varna (Bulgaria) chiar de la primarul oraşului, Kiril Yordanov. "Distincţia mi-a fost oferită pentru meritele pe care le-am avut de-a lungul carierei mele, pentru ceea ce am făcut pentru arta baletului", a declarat pentru Mediafax Constantin Duţu. El a precizat că distincţia i-a fost conferită marţi în cadrul unei ceremonii la care a participat şi Zorka Pîrvanova, soţia preşedintelui bulgar. (A.V.)

 
UAP FĂRĂ SEDIU. Ministerul Culturii şi Cultelor încearcă să găsească o posibilitatea pentru cumpărarea de către stat a clădirii în care-şi desfăşoară activitatea Uniunea Artiştilor Plastici şi care a fost retrocedată proprietarului, urmînd ca oficialii MCC să se adreseze în acest sens primarului Sorin Oprescu, transmite Mediafax. În momentul de faţă, MCC a găsit o soluţie pentru desfăşurarea activităţii UAP – patru spaţii în Casa Presei Libere şi o clădire de pe Lipscani –, dar membrii UAP nu sînt mulţumiţi. (R.I.A.)

 
AVANPREMIERĂ. Filmul lui Radu Gabrea "Călătoria lui Gruber" va putea fi văzut în avanpremieră în această seară la  estivalul Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi de la Constanţa. Pelicula, al cărei subiect a fost inspirat din realitatea anilor ’40 – "deportarea şi exterminarea evreilor" – îi are în distribuţie pe Florin Piersic Jr (foto), Claudiu Bleonţ, Alexandru Bindea, Răzvan Vasilescu, Marcel Iureş. Alte evenimente speciale de joi seara din festival sînt cele legate de vizionarea în premieră a documentarului realizat de acelaşi Gabrea "România! România! II: Căutîndu-l pe Schwartz" şi de concertul inedit susţinut de "Yale Strom" şi "10 Prăjini". (M. Sârbu)

×
Subiecte în articol: arte