x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

05 Aug 2008   •   00:00

5 august 2008



PROIECT ÎN DRAMATURGIE. Pe parcursul a 11 zile, TEATRU 74 din Tîrgu-Mureş găzduieşte Programul de cercetare şi creaţie "Dramaturgia cotidianului: Generaţia X-Men & Women", transmite Agerpres. Caracteristica principală a programului, după cum spune Raluca Bălan, directorul de programe al teatrului, este aceea de a combina stadiul actual al cercetării de tip socio-antropologic de cîmp cu creaţia artistică, "pentru a dezvolta formule jurnalistice, teatrale şi de video-artă menite să centreze atenţia publicului asupra temei şi să sensibilizeze emoţional". La proiect participă cadre didactice, doctoranzi, masteranzi şi studenţi de la Facultatea de Teatru şi Televiziune a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, de la specializările Teatrologie, Regie şi Cinematografie-Fotografie-Media. (R.I.A.)

BOX-OFFICE. "Cavalerul Negru", a şasea parte a francizei "Batman", s-a situat pe primul loc în box office-ul nord-american, pentru a treia săptămînă consecutiv, fiind pe punctul de a stabili un nou record – filmul care a atins cel mai rapid pragul de încasări de 400 de milioane de dolari, informează AFP. "Cavalerul Negru", în regia lui Christopher Nolan, cu Christian Bale în rolul lui Batman, a obţinut încasări de 43,8 milioane de dolari în a treia săptămînă de la lansarea pe marile ecrane. În cele trei săptămîni de la debutul în cinematografele din America de Nord, a şasea parte a francizei "Omului Liliac", lansată în 1989, a obţinut încasări de 394,9 milioane de dolari. Următoarele poziţii ale "podiumului" sînt ocupate, în ordine, de "Mormîntul împăratului Dragon" (noul episod din saga "Mumia") – 42,5 milioane de dolari – şi de "Fraţi vitregi" – 16,3 milioane de dolari.

CONCERT ATARAXIA. În eleganta sală a Centrului Cultural Reduta din Braşov, sîmbătă, 20 septembrie, va avea loc o seară specială cu grupul Ataraxia (foto) din Italia. Organizatorii  spectacolului, Kogaion şi DonisArt, spun că va fi "un show multidimensional, atît ca muzică, cît şi ca imagine, o seară artistică în adevăratul sens al cuvîntului!. Biletele, în număr limitat, costă 60 de lei – pînă la 20 august – şi 70 de lei după, fiind disponibile la Diverta, www.ticketpoint.ro,  www.bilete.ro, www.beautyofpain.ro, www.bestial.ro (Bucureşti – Titus) şi www.bangyourbrain.com. (Alex Revenco)

×
Subiecte în articol: arte