x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

23 Sep 2005   •   00:00
ROM-ANTIQUE. Iubitorii de arta si antichitati vor putea sa-si completeze colectiile in acest week-end. Peste 45 de anticari din Romania si-au dat intalnire la cea de-a XV-a editie a Targului Rom-antique, care se va desfasura la World Trade Plaza in zilele de sambata si duminica intre orele 10:00 si 18:00. In cadrul expozitiei cu vanzare vor fi expuse, printre altele: patru tablouri semnate de Nicolae Tonitza din colectia nepotului sau, doua tablouri in penita semnate de Nicolae Tonitza, "Natura statica cu legume", semnat Stefan Luchian, acuarela "Casa Musceleana", semnata de Grigorescu, "Peisaj cu barci", de Samuel Mutzner, mobilier, statuete din bronz, icoane rusesti si bijuterii din aur si argint. Intrarea in expozitie e libera.

ROLURI. Actorul american Harrison Ford (foto) va juca intr-un film care reda firul urmaririi asasinului fostului presedinte al Statelor Unite, Abraham Lincoln, in anul 1865. In filmul "Manhunt", Ford va juca rolul colonelului Everton Conger. Acesta este seful echipei care, timp de 12 zile, l-a cautat pe John Wilkes Booth, asasinul presedintelui, la sfarsitul razboiului de secesiune.

VERNISAJ. Criticul de film Alex Leo Serban, in calitate de curator al expozitiei foto "Paradisul de dupa colt", de la Libraria Carturesti, a tinut discursul inaugural in franceza. O intreprindere inedita a fiicei scriitorului Mario Vargas Llosa, Morgana, din pacate absenta de la vernisajul expozitiei "din motive de munca", asa cum a spus tatal ei. O calatorie de documentare, dar si initiatica, imortalizata in fotografii din... Paradis. "Paradisul de dupa colt" se cheama romanul lansat la Carturesti. Victor Hugo si "Mizerabilii". Crampeie dintr-un colt de lume care i-a fascinat pe pictorul postimpresionist Paul Gauguin si pe bunica lui, Flora Tristan, cei doi protagonisti ai romanului. Doua personalitati vulcanice, in cautarea unei lumi perfecte. Un fel de joc al aparentelor surprinse in imagini din Tahiti si Insulele Marchize. (Claudia Daboveanu)

FILMARI. Actrita italiana Monica Bellucci (foto) se afla in Mongolia, unde se desfasoara filmarile la cea mai recenta productie a realizatorului francez Guillaume Nicloux, adaptata dupa un thriller al lui Jean-Christophe Grang", "Le Concile de Pierre". In acest film, Monica Bellucci joaca rolul unei femei care vine in Mongolia pentru a gasi un remediu pentru fiul sau adoptiv, care se afla in coma.

×
Subiecte în articol: arte