x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

23 Aug 2005   •   00:00
PREFERINTE LITERARE. "Codul lui Da Vinci" si al saselea volum din seria "Harry Potter" se numara printre cartile preferate ale deputatilor britanici aflati in vacanta, potrivit unui studiu al unei firme de comunicatii. O carte mai serioasa, biografia fostului premier conservator William Pitt "cel Tanar", scrisa de fostul lider conservator William Hague, a reusit sa se strecoare pe locul al doilea in topul preferintelor membrilor Camerei Comunelor, intre "Codul lui Da Vinci" si "Harry Potter".

LICHIDARE LA SBS. Compania SBS Broadcasting a anuntat ca a ajuns la un acord privind achizitionarea sa de catre fonduri administrate de Permira si firme afiliate ale Kohlberg Kravis Roberts & Co. (KKR). Compania a fost evaluata in cadrul ofertei la 2,094 miliarde de euro. O companie de achizitii detinuta de Permira si KKR a fost de acord sa plateasca 1,691 miliarde de euro pentru aproape toate activele SBS si sa preia aproape in intregime datoriile societatii. Activitatile SBS vor continua dupa finalizarea tranzactiei, dar compania va fi lichidata, sumele obtinute urmand sa fie distribuite actionarilor. SBS este o companie de radiodifuziune si televiziune care opereaza in Europa Centrala si Occidentala. Compania detine 16 posturi de televiziune, 21 de canale de televiziune cu plata si 11 retele de radio. La jumatatea lunii iunie, SBS a achizitionat integral Prima TV din Romania, prin preluarea unui ultim pachet de actiuni aflat in posesia a trei fosti parteneri romani, pentru 2,2 milioane de euro.

TURNEU ROLLING STONES. Formatia Rolling Stones si-a inceput noul turneu mondial, duminica, in fata a 36.000 de spectatori adunati pe scena Fenway Park din Boston. Principala noutate a celui de-al 31-lea turneu mondial al formatiei este o scena inspirata de Teatrul Globe din Londra, unde se jucau piesele lui Shakespeare.

×
Subiecte în articol: arte