x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale INFO

INFO

19 Ian 2007   •   00:00

TOP GEAR. Primele fotografii din timpul dramaticului accident in care prezentatorul emisiunii Top Gear, Richard Hammond (foto), era sa-si piarda viata au fost publicate in noul numar al revistei cu acelasi nume. Fotografiile arata explozia unuia dintre cauciucurile masinii, deraparea si rasturnarea vehiculului. In momentul accidentului, prezentatorul rula cu 463,3 km/h incercand sa doboare recordul de viteza pe uscat in Marea Britanie. Inregistrarile video din timpul accidentului vor fi difuzate in primul episod al noii serii Top Gear, la 28 ianuarie.

VADIM TV. Postul de televiziune Cosmos TV, pentru care compania Unicorn Production SRL, controlata de parlamentarul Corneliu Vadim Tudor, a primit o licenta audiovizuala de la Consiliul National al Audiovizualului, ar putea incepe sa emita la 29 ianuarie, a declarat un reprezentant al postului. Anuntul a fost facut in cadrul sedintei CNA de joi, cand reprezentantii companiei au venit la sediul Consiliului pentru a solicita decizia de autorizare a postului. Membrii CNA s-au aratat nemultumiti de faptul ca directorul executiv al postului este Corneliu Vadim Tudor, incompatibil cu pozitia sa de senator. "Desi avem oameni politici care detin mijloace audiovizuale, nici unul nu are o functie executiva, nici Voiculescu, nici Cancescu. Sunt proprietari si atat", a spus Filip, citat de Mediafax. In cele din urma, reprezentantul companiei Unicorn a spus ca va prezenta o noua lista de conducere a postului, pe care Vadim nu va mai figura. Pe aceasta lista, directorul postului este Ciprian Tanasescu.

Realitatea TV. Licenta audiovizuala a postului Realitatea TV ar trebui sa fie luata de "altcineva", in cazul in care hotararea de condamnare a lui Sorin Ovidiu Vantu ar ramane definitiva, a declarat, citat de Mediafax, presedintele CNA, Ralu Filip. Acesta a explicat ca persoanele care au condamnari penale nu au voie sa detina licente audiovizuale, motiv pentru care o condamnare definitiva a lui Vantu ar avea consecinte si asupra institutiilor din audiovizual pe care le detine. Potrivit reprezentantilor Serviciului Licente al CNA, postul Realitatea TV este detinut de compania Bluelink Comunicazione.

CONDUCERE. Clubul Roman de Presa (CRP) va reuni, timp de un an, atat pe reprezentantii patronatului, cat si pe cei ai redactiilor institutiilor de presa membre, urmand ca ulterior fiecare grup sa se constituie in organizatii diferite, cu personalitate juridica. Potrivit lui Cristian Tudor Popescu, presedinte interimar al CRP si director al cotidianului Gandul, fiecare societate membra a clubului va fi reprezentata si de un delegat al redactiei, nu numai de patronat. Consiliul de Onoare, organismul de conducere executiva al CRP, va fi format atat din reprezentanti ai patronatului, cat si ai redactiilor, cu reprezentare la paritate.

×
Subiecte în articol: arte