x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

10 Aug 2005   •   00:00
TEATRU INDEPENDENT. Un fost magazin de telefoane va fi transformat in teatru. Initiativa apartine grupului dramAcum si Persona, format din tineri regizori, actori si scenografi. Pe langa spatiul aflat pe Bdul Ion Mihalache, teatrul Desant isi va desfasura activitatea si la Teatrul Act, Green Hours si LaScena. Lucrarile de amenajare a sediului vor incepe in septembrie, pentru ca in jur de 20 ale lunii sa aiba loc primele spectacole-lectura, cu traduceri ale unor texte contemporane din spatiul est-european.

CANDIDATURI. Doar opt persoane s-au inscris pentru postul de director al stirilor din TVR. Atatia s-au aratat interesati de acest post ramas vacant din 15 iulie a.c., chiar daca termenul-limita de depunere a candidaturilor a fost prelungit. Conform unor surse, printre acestia se numara: Cristian Nitulescu, interimar pe acest post, Cristina Vasiloiu, care activeaza in cadrul Centrului pentru Jurnalism Independent, Gabriel Klimowicz, Emilia Nicolaescu, care a mai lucrat in Departamentul de stiri al TVR, Camelia Robe - realizator al emisiunii "Idei in libertate", si Rodica Culcer. Candidatii vor sustine probele de concurs la data de 12 august, la sediul TVR. (C.O.)

COLABORARE. Giulia Nahmany, reprezentanta Israelului la Festivalul International Cerbul de Aur 2005, a semnat un contract de colaborare cu Morandi. Este vorba despre un duet pentru piesa "Beijo (Uh, la la)", in variantele ebraica si portugheza. Ideea a pornit de la Marius Moga, care vrea sa lanseze aceasta piesa in Israel si in Statele Unite. Giulia, in varsta de 22 de ani, si-a inceput cariera la Festivalul de la Mangalia, in anul 1998. (Miruna Nicolae)

×
Subiecte în articol: arte